Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yapımına devam edilen Mardin Havalimanı yeni terminal binası inşaatı sürüyor. Yolcu sayısı her gün artan Mardin’de yeni yapılacak havalimanı terminal binasının kapasitesi 400 bin yolcudan 3 milyona çıkacak.

Geçtiğimiz yıl pistleri yenilenen limanında yolcuların konfor ve uçuş güvenliği için her şey düşünülmüş. Modern teknoloji ile yapılan ve çelik konstrüksiyon ile kaplanan yeni bina 33 bin 150 metrekare büyüklüğünde. Kasım ayında bitmesi planlanan inşaat işlerinden sonra hizmete açılacak yeni bina ile uluslararası uçuşlar yapılabilecek. İnşaat işlerine rağmen eski bina aksaklık olmadan hizmet vermeye devam ediyor. Havalimanında uçuş iptali Türkiye ortalamasının altında bulunuyor. Son dönemlerde büyük dönüşümlerin yaşandığı limanda yolcu memnuniyeti dikkat çekiyor.

Havalimanı Müdürü Mübarek Bedir, Mardin’de 2011 yılının 6 ayında yolcu sayısı 124 bin iken, 2012 yılının 9 ayında 281 bine çıktığını ifade etti. Mardin’de havacılık alanında ciddi bir gelişme yaşandığına dikkat çeken Bedir, yolcu sayısının her gün arttığını vurguladı. Yapılan tüm yatırımların yolcuların rahatı ve güvenliği için yapıldığını belirten Bedir, ”Yeni terminal binamız 33 bin 150 metrekare üzerinde kuruldu. Bu büyük bir terminal binası ve 3 milyon yolcu kapasiteli. Tabi bütün bunlar yolcularımıza emniyetli ve konforlu uçuş sağlanması adına yapıldı. Bu yatırımlar Mardin’e büyük hizmettir. Mardin, turizm şehri olmasını nedeniyle bu tür yatırımları hak ediyor. Kasım ayında bitmesi planlanan terminal binası ve apron ile yurt dışı uçuşlarımızda talepler üzerine olacaktır. Tüm bu yatırımların yapılmasında Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal Bey her türlü desteği sağlıyor.” şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilisim