Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
 Dershanelerin kaldırılması konusunda toplum aldatılmış sanki sınava girmeden Üniversiteye girilecek algısı oluşturularak ucuz halk yalakalığı ile öğrenciler anlamsız mesnetsiz beklentiye sokulmuştur.Okulların durumu ortadadır.Eğitim yetersizliğine Türkiye şartlarında çözüm dershaneler olarak ortaya çıkmıştır.

Dershaneleri kapatarak sorunu çözme iddiası çöpü halının altına süpürmek ve sorunu gizlemek veya deve kuşu rolüne soyunmaktır.Eğitimin kaliteli öğretmen modern teçhizat ve yeterli derslikler çağa uygun müfredat ve benzeri aciliyet bekleyen sorunları çözülmeden dershaneleri kapatıp Temel Liseye dönüştürmek onlara üvey evlat ve itibarsızlaştırma girişimi öncelikle eğitim çağındaki gençlerin geleceği kıymetli zamanı ve velileri açıkça aldatmaktır.Bu yıl martta ve haziranda kıran kırana sınav vardır.

Temel liseler bu konuda dershane yerine ortaya çıkan fırsattır.Bunu dershanelerin yerine ortaya çözüm olarak ortaya çıkaran siyasal iktidar kendi projesine sahip çıkmamıştır. Okul kursu adı altında daha önceki yıllardaki başarısız uygulamalardan medet ummak eğitim yöneticilerine yakışmaz. Yavruların geleceği üzerinden öncelikli ticari beklenti ahlaksızlıktır.Bunu şu anda ülke çapında bir çok okul idaresi eğitimciye yakışmayan bağnazlık içindedirler. Temel Liselere karşı ön yargı olarak ortaya koyuyorlar.Bu aslında Temel Lise okul kutuplaşmasının ötesinde son derece art niyetli bir yaklaşımdır.

Okullarda açılan kurslarda çok kısa zaman sonra dağ fare doğurdu diyerek pişmanlıklar başlayacaktır.Öğrencilerin kalan bölümü temel liselerin kısıtlı kontenjanına sığınacaklardır. Bu konuda karar verici veli çocuğunun geleceğini tesadüflere bırakmaması gerekir. Bilinçli veli şartları zorlayarak şimdiden kararı vermiştir.Eğitim ihmale gelmez. Tıpkı sulanması gereken ağaç sulanmazsa kurur o yüzden eğitilmesi gereken veya diğer ifadesi ile sınava hazırlanması gereken öğrenci bunu ihmal ederse sonu acı pişmanlık ve hayal kırıklığıdır.

Evet özetle martta ve haziranda sınav var yeterli hazırlığı yapamayan öğrenci başarılı olamaz.Sınav ve okul için şaşmaz adres olarak tek seçenek bugün dünün tecrübesini taşıyan tartışmasız Temel liselerdir.Zaman yaklaştı işini bilenler yola çıktı bilmeyenler çocuklarının geleceği ile oynuyor bizden hatırlatması!

Her şeyimiz yavrularımızı popülist beklentilerle aldatmak geleceklerine kastetmektir. Dershaneler kapandı Anayasa mahkemesi kararı sulandırıldı. Bu yavruların ekim ayında açılacak okul üniversite kursu ile sınava hazırlanmaları mümkün müdür? Daha önce okulda yapılan kurslarda defalarca fiyasko yaşanmıştır.Başarısız olanı tekrar denemek boşunadır.Zaman daralıyor sınava sayılı günler kaldı.

Temel liseler ve Sınav liseleri sınavda başarılı olmanın adresi olmaya devam ediyor. Sınırlı kontenjanlar için acele ediniz.Salı günü teşvik müracaatı bitiyor çarşamba günü Sınav liselerinde ders başlıyor.

Editör: TE Bilisim