Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan Bagok Dağı Dağiçi mevkinde orman arazisi aleyhine açılan davalar nedeniyle Kadastro Hâkimini güvenliğini sağlayan Kobra tipi askeri araca düzenlenen uzaktan kumandalı mayınlı saldırıda 1 binbaşı, bir astsubay ile 4'ü er olmak üzere 6 asker yaralandığı belirtildi.

Bugün saat 11.30 sularında Mardin’in Nusaybin ilçesi Dağiçi mevkindeki orman arazisi aleyhine açılan davalar nedeniyle bölgede Nusaybin Kadastro Hakimi tarafından yapılan keşif sırasında Kadastro Hakiminin güvenliğini sağlayan Kobra tipi zırhlı aracın geçişi esnasında uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Patlama neticesinde araçta bulunan 1 binbaşı, bir astsubay ve 4'ü er olmak üzere 6 jandarma personeli yaralandı. Yaralılar ambulans ve helikopterlerle Midyat Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra yaralı askerlerin tedavi altına alındığı belirtildi. Olaydan sonra bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Olayın failleri yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

AYNI BÖLGEDE ASKERİ ARACA İKİNCİ MAYINLI SALDIRI

Geçtiğimiz yıl Mart ayında aynı şekilde arazi keşfine giden Kadastro Hâkimini koruyan askeri araca mayınlı saldırı düzenlenmişti. Düzenlenen saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Editör: TE Bilisim