AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hastanede olduğunu hatırlatarak, "Sağlıklı bir şekilde inşallah yargılanır, mahkeme önüne çıkar. Kenan Evren gibi sanık koltuğuna oturmaktan kaçmaz.” dedi. Ünsal, Demirel’in yargı önüne çıkmaması halinde 28 Şubat’tan aklanamayacağını iddia etti.

Mazlumder üyesi bir grup, 28 Şubat post-modern darbesini, dönemin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in evinin yakınında protesto etti. Kuğulu Park'ta toplanan Mazlumder üyeleri, '28 Şubat'ı unutmadık, 1000 yıl utanacaksınız' 'En baba darbesever 10 yıl utanın' yazılı dövizler açtı.

        GRUP, YOLDA KARŞILAŞTIĞI ÇÖLAŞAN’A DÖVİZ VERDİ

Mazlumder üyeleri buradan Çankaya Güniz Sokak'ta bulunan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in evinin önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında gazeteci-yazar Emin Çölaşan ile karşılaşan grup, Çölaşan’a üzerinde '28 Şubat'ı unutmadık 1000 yıl utanacaksınız' yazılı dövizi verdi. Sokağa alınmayan Mazlumder üyeleri, Demirel’in evine yakın bir yerde durduruldu.

Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, burada yaptığı açıklamada, darbenin yardım ve yatakçılığını yapmış olan ve şuan da hukuktan halen firari durumunda olan Süleyman Demirel’in yargılanması talebini dile getirmek üzere toplandıklarını söyledi. Demirel’in rahatsız olduğunu hatırlatan Ünsan, kendisine acil şifalar diledi. Ünsal, “Sağlıklı bir şekilde inşallah yargılanır, mahkeme önüne çıkar. Kenan Evren gibi sanık koltuğuna oturmaktan kaçmaz.” dedi.

Demirel’in Cumhurbaşkanı sıfatıyla kendisine Batı Çalışma Grubu (BÇG) adı altındaki cuntanın varlığı haberdar edilmesine rağmen suç işlediğini öne süren Ünsal, “Bu cuntayla işbirliği içerisinde Meclis’ten güvenoyu almış, seçilmiş, meşru bir hükümeti devirmek suçunu işlemiştir. Anayasaya göre yapmış olduğu suç, müebbet, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gerektiren bir suçtur.” şeklinde konuştu.

Darbecilerin mahkemelerde hesap verdiğini belirten Ünsal, 27 Mayısçıların da hesap vereceğini kaydetti. Ünsal, darbecilerin, mahkemelerde yargılanmazsa bile halkın vicdanında yargılanacağını vurguladı. Ünsal, Süleyman Demirel'in mahkemeye çıkartılmadıkça 28 Şubat’tan aklanılamayacağını aktardı.

28 Şubat darbesiyle ilgili, başta dönemin Cumhurbaşkanı Demirel olmak üzere, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının yargı önünde çıkarılması gerektiğini dile getiren Ünsal, 28 Şubat darbesiyle mağdur edilmiş kişilerin de yeniden yargılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamanın ardından, grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim