Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Tonya Çevre Platformu, ilçelerine yapılması planlanan çimento ve taş ocağı fabrikalarının kurulmaması için yoğun yağmur altında TBMM önünde protesto gösterisi düzenledi. Eylemciler burada yağmura aldırış etmeden, kemençe eşliğinde horon oynadı.

Tonya’dan otobüslerle gelen çevreciler, Kızılay Güvenpark’ta toplandı. Burada kemençe eşliğinde horan çeken grup üyeleri, ‘Tonyalıyız, Tonya’ya sevdalıyız’, ‘Emba Tonya’ya gelma’ dövizleri açtı. Yöresel kıyafetli yaşlı kadınların eyleme katılması dikkat çekti. Grup daha sonra, buradan Meclis önüne yürüdü. Eyleme bazı CHP ve BDP’li vekiller de destek verdi. Yağmurun şiddetini artırdığı dakikalarda, eylemciler Meclis önünde de kemençe eşliğinde horon oynamayı ihmal etmedi.

Tonya Çevre Platformu Avukatı Nedim Şenol Çelik, Entegre çimento fabrikası ve Tonya-Düzköy ilçelerinde kurulması planlanan taş ocaklarının çevre ve nisan sağlığını doğrudan etkileyeceğini söyledi. Çelik, kurulması planlanan fabrikaların yüz binlerce ormanın da kesilmesine yol açacağını belirtti. Derelerin, yaylaların ve çayırlarının ellerinden alınmaya çalışıldığını vurgulayan Çelik, Tonyalılar olarak gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak istediklerini kaydetti.

Eyleme yöresel kıyafetle katılan yaşlı kadınlar ise Tonya’da fabrika kurulmasına karşı olduklarını ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.


Editör: TE Bilisim