Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Bank Asya’nın yönetimine polis baskınıyla el konulmasının, "Devlet ve Cumhurbaşkanı terörü" olduğunu söyledi.

Demeli, Türkiye Mevduat ve Sigorta Fonu’nun (TMSF) polis baskınıyla Bank Asya’nın yönetimine el koymasına tepki gösterdi. "Bu bir devlet terörüdür" diyen Demeli, "Sayın Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı olmadan önce bir başbakana yakışmayan bir çağrı yapmıştı, ‘Bank Asya ile olan bağlarınızı kopartın, yarınızı yatırmayın, paranızı çekin’ demişti. Bütün dünyada hükümetler ve yürütme bankalarla ilgili konularda çok titiz davranırken, bunların tek akaçları siyasi bir intikam, linç girişimidir. Bunu kınıyorum. Bir sürü işadamının, emeklimizin, esnafımızın o banka ile bağlantıları var. Eğer bu banka bir suç unsuru oluşturmuşsa, sizin buna gerekçeleriyle, ciddi delilerle müdahale yapma hakkına sahipsiniz. Ama ciddi hiçbir gerekçe göstermeden, sadece duyumlarla içeriğini doldurduğunuz bir gerekçeyle bu yola başvuruyorsunuz. Bu bir devlet terörüdür, Cumhurbaşkanı terörüdür. Ve bunu şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Bugün ülkeyi yönetenlerin en başarılı olduğu şeyin düşman üretmek olduğunu kaydeden Demeli, sonra da algı operasyonuyla oy topladıklarının altını çizdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘paralel’ adı altında bir düşman oluşturduğunu anlatan Demeli, "Eğer ortada bir suç örgütü varsa, sen de bunun suç ortağısın." dedi.

Yaşananlardan Türk ekonomisinin ve insanının zarar göreceğine dikkat çeken Demeli, "Ama Türk ekonomisi onun umurunda değil. Eğer Türk ekonomisi umurunda olsaydı, bu kadar bütçe açığı, cari açık, ihracat ile ithalat arasındaki dengesizlikte bu kadar uçurum olmazdı. Onun bir tek derdi var; o da BOP eşbaşkanlığıdır. Onun harecindeki gelişmeler onu hiç alakadar etmiyor." sözleri ile Erdoğan’ı eleştirdi.

Editör: TE Bilisim