Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın’ın öldürülmesine ilişkin 'taammüden adam öldürmekle' suçlanan ve haklarında müebbet hapis cezası talep edilen Mehmet Ağar, Korkut Eken ve İbrahim Şahin hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

TMK’nın 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcısı faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın’ın 30 Eylül 1993 yılında Ankara’da öldürülmesine ilişkin hazırladığı iddianame 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Mehmet Kemal Ağar, Korkut Eken ve İbrahim Şahin “taammüden adam öldürmek” ve “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmakla" suçlanıyor.

Sanıkların, suç tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı TCK'nın "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek, adam öldürmeye iştirak" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapisle" cezalandırılmalarını istendiği iddianamede, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kemal Ağar, Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin, o dönemde dairede görev yapan Korkut Eken ile eski özel harekat Polisleri Ayhan Çarkın, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Uğur Şahin ve Alper Tekdemir "şüpheli" olarak yer alıyor.

Ağar'ın, denetimli serbestlik tedbiri uygulanmaya başlanmasından daha önce işlediği iddia olunan ve cezasının üst sınırı yedi yıldan az olmayan bir suçtan dolayı soruşturma veya kovuşturmaya devam edilmesi halinde yeniden cezaevine gönderilebileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim