Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
Van’da çığ düşmesi sebebiyle yolu kapanan ve Sağlık Bakanlığı 112 acil helikopteri ve kar paletli ambulansın ulaşamadığı böbrek yetmezliği ve guatr hastası bayanın imdadına Mehmetçik yetişti.

Van’ın Çatak ilçesi bağlı Dokuzdam köyüne bağlı Şıvgınlı mezrasında böbrek yetmezliği ve guatr hastası olan Hemail Yıldız isimli bayan rahatsızlanınca ailesi 112 Acil Servis’ten ambulans talebinde bulundu. İhbarı alan sağlık ekipleri kar paletli ambulansla hemen köye hareket etti. Ancak köy yoluna çığ düşmesi sebebiyle Şıvgınlı mezrasına ulaşamayan ekipler, bu kez hastanın alınması için Van merkezdeki Sağlık Bakanlığı’na ait 112 acil helikopterinden yardım istedi.

        Ferit Melen Havaalanı’ndan havalanan helikopter, olumsuz hava koşulları sebebiyle iki kez deneme yapmasına rağmen hastanın bulunduğu alana iniş yapamadı. Konunun Van Valisi Münir Karaloğlu’na iletilmesi üzerine bu kez Van Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’ndan helikopter ve sağlık ekibi Çatak ilçesine gönderildi. Jandarma Özel Harekat unsurlarının refakat ettiği askeri helikopter çok zor şartlarda hastanın bulunduğu alana iniş yaptı. Sağlık ekipleri ve Mehmetçiğin desteğiyle helikoptere alınan Hemail Yıldız, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Tıp Fakültesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

Editör: TE Bilisim