Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ile Suudi Arabistan Mekke Belediyesi arasında katı atık toplama yönetmeliği protokolü imzalandı. Yapılan anlaşmayla Mekke şehrinin temizliğinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübesinden yararlanılacak.

İmza törenine; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mekke Belediye Başkan Yardımcısı Muh Arif Gadi ve İSTAŞ Genel Müdürü Hacı Osman Akgül katıldı.

Törende konuşan Kadir Topbaş, “Bugün burada Allah’ın evi, Peygamberimizin doğduğu ve İslam toprakları olan mukaddes beldenin yetkilileriyle bir aradayız. Mukaddes beldeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sunabileceğimiz özellikle Hac döneminde katı atık başta olmak üzere birçok sıkıntıları göğüslemek adına ciddi adımlar atıyoruz. Kolay değil çünkü farklı ülkelerden, farklı kültürlerden insanlar geliyor. Biz, katı atık toplama konusundaki tecrübelerimizi Mekke Belediyesi ile paylaşmak istedik.” dedi.

Dünyadaki teknolojik çalışmaları yakından izlediklerini belirten Topbaş, “O bilgileri kendimize aktarmak suretiyle öğrenerek ülkemizde bu çalışmaları devreye koyduk. Şimdi bu tecrübemizi biz de dostlarımızla paylaşıyoruz. Dünyanın hangi noktasında bir taş varsa kaldırıp altına bakıyoruz. Çünkü biz bilgiyi kendi yitiğimiz bilip nerede olsa almaya çalışıyoruz. Bu bilgileri dostlarımızla paylaşmak bizi mutlu eder.” ifadelerini kullandı.

Anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mekke Belediye Başkan Yardımcısı Muh Arif Gadi de, “Özellikle İslam ülkelerinin bilgi ve tecrübesinden istifade etmeyi önemsiyoruz. Bilgi ve uygulamanın yanında aynı kültürün insanı olmamızı da önemsiyoruz. Yakın gelecekte de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Mekke arasındaki işbirliğinin diğer İslam ülkelerine model olmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim