"Mekke'nin Fethi"nin 1382. yıl dönümü, İstanbul'da Anadolu Gençlik Derneği'nce (AGD) Cemal Kamacı Spor Salonu'nda kutlandı.

 Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'yla başlayan etkinlikte, Sanatçılar Muhammed Kaya ve Adil Avaz'ın sahne aldı. Programda, Dursun Ali Erzincanlı'nın şiirleri okundu ve sema gösterisi icra edildi. 

Mekke'nin Fethi'nin 1382. yıl dönümü nedeniyle Eskişehir ve Afyonkarahisar'da da etkinlikler düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Abdülvahap Mete, AGD Afyonkarahisar Şubesi tarafından Rehberlik Araştırma Merkezi'nde düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, "Şu an da 205 noktada, bayrağı açmış bu geceyi kutluyoruz. Bu gece, Mekke'nin fetih gecesidir" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Eskişehir Şubesi'nce düzenlenen "Mekke'nin Fethi" programı, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

AGD Eskişehir Şube Başkanı Ömer Taşçı, burada yaptığı konuşmada, Mekke'nin Fethinin 1382. yıl dönümünü kutlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Kocaeli'ndeki etkinlikler ise İzmit Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Adana'da düzenlenen etkinlikte konuşan 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Raid Salah, "Bugün geçmişten daha fazla İslam birliğine ihtiyaç var" dedi.

Sivas'taki kutlama programı, Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şubesi'nce 4 Eylül Spor Salonu'nda yapıldı.

Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasının ardından sinevizyon eşliğinde Mekke'nin Fethi anlatıldı.

"Mekke'nin Fethi" konulu konferansın verildiği programda, Arakan'da yaşanan insanlık dramını anlatan sinevizyon da sunuldu.

Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı

Sakarya'daki etkinlik ise Anadolu Gençlik Derneği'nce (AGD) Atatürk Spor Salonu'nda yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

Etkinlikte Mekke'nin fethini anlatan kısa film gösterilirken, küçük çocukların okuduğu şiirlerin ardından Sakarya Mübarek İlahi Grubu, çeşitli ilahiler seslendirdi.

Editör: TE Bilisim