‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Samsun PTT Başmüdürü Adnan Sert, mektup yazma alışkanlığında Türkiye’nin Avrupa sıralamasında sonlarda yer aldığını belirtti. Sert, kurumun Türkiye'de mektup yazma alışkanlığının kaybolmaması adına çalışmalar yaptığını söyledi.

        Samsun PTT Başmüdürü Adnan Sert kurumun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2012 yılında PTT Samsun Başmüdürlüğü’nün 3 milyon 785 bin adet gönderiyi kabul ettiğini söyleyen Sert, "PTT bank hizmetlerinde ise 2012 yılında 6 milyona yakın işlem gerçekleştirildi. 2012 yılında ise Samsun’da mektup, kargo, tebligat gibi 26 milyon 100 bin gönderi, verilen adreslere teslim edildi." dedi.

        Mektup yazma ve gönderme alışkanlığının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Sert, “Ülkemiz, mektup yazma alışkanlığında Avrupa sıralamasında son sıralarda yer alıyor. Günümüzde çoğunlukla resmi kurumlar, askerler, ceza ve tutuk evlerinde kalanların dışında tanıdıklarına mektup yazan çok az insan var. Onun dışında ne yazık ki mektup yazma alışkanlığımızı yitirmeye başladık." diye konuştu.

        "PTT, KİŞİSEL PULLAR BASTIRABİLİYOR"

        PTT'nin mektup yazma ve tebrik kartı gönderme alışkanlığının kaybolmaması için çalışma yaptığını anlatan Sert, şunları kaydetti: "PTT mektup ve tebrik kartı gönderme alışkanlığımızı yitirmememiz için özel günlerde 'Kart Bizden Göndermesi Sizden' adlı kampanyaları düzenleyerek ücretsiz tebrik kartları veriyor. Ayrıca kurumumuz pulu kişiselleştirerek kişilere özel pul basımı da gerçekleştiriyor. Kişinin kendine ait bir görseli veya bir fotoğrafı pul haline getirilerek basımı yapılıyor. 100 adet pulun maliyeti 140 liradır. Bu işlem talebe göre çoğaltılabiliyor."

Editör: TE Bilisim