En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Tunceli Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, Kürtçe’nin serbest ancak X harfinin yasaklanmasını anlamadığını söyledi. PKK-Öcalan incelemeleriyle tanınan Özcan, Öcalan’a yazdığı mektupların hem Kürt siyasetçileri, hem de devlet tarafından Öcalan’a ulaştırılmadığı yönünde açıklamalarda bulundu. Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, her iki konuyu uluslar arası mahkemeye taşıyacağını söyledi.

Devletle 2010 Temmuz ayından bu yana Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü ve Tunceli Valiliği üzerinden görüşmelerinin devam ettiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, "Başbakan yardımcıları ile de görüştüm. Sadece başbakan yardımcıları değil, devletin İmralı görüşmelerini yürüten birimi ile görüşme yaptım.” dedi.

Kürtçe ismin serbest ama X harfinin yasaklanmasına anlam veremediğini belirten Özcan, şöyle konuştu: “Dün ben 20 aylık çocuğumu Türk nüfus cüzdanına tanıtmak istedim. Bir aydır uğraşıyorum ve dün bana bir yazı geldi. Dediler ki Kürtçe isim serbest ama X harfi yasak. Biz 'Xanas (Kendini tanıyan) yazamayız. Hanas yazabiliriz' dediler. Kürtçe isim serbest ama bir çizgi yasak. X meselesi Kürtlerin meselesi değil. Kürtlerin de Türklerin de ortak dini olan Kur’an-ı Kerim’in meselesidir. Biz Kürtler, Zazalar Allah’ı X harfi ile söyleriz. Allahımızı bile bu harfi kullanarak çağırıyoruz. Siz bunu neden yasaklıyorsunuz? Yaklaşık 30 senedir bir Kürt dili meselesi var. Sayın cumhurbaşkanımız milli olun diyor. Milli milletvekilleri istiyor. Benim nüfus cüzdanımda anne adım Juliet ve Mery olsaydı bu kimlikte x harfini görebilecektiniz. Milliliğe hakarete bakın. X bizim milli bir değerimizdir. Dinimizde de imanımızda da, alfabemizde de var.”

“MEKTUP VE KİTAPLARIM ÖCALAN’A ULAŞTIRILMIYOR”

2011 yılından beri İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan’a mektup ve kitap gönderdiğini ancak Öcalan’a ulaştırılmadığını ifade eden Özcan, “İki yıl içinde çıkan çözüm süreci ile ilgili kitaplarım ve Öcalan’a yazdığım ayrıca mektuplar. 2011’de beri posta verileri elimde. Hiç kimse demiyor ki bu mektupları verdik. İçin de iç çamaşırı, kazak gönderdik diye mektuplar gidiyor. Hatta aşk içerikli mektupların bile Öcalan’a ulaştığını biliyoruz. Bu konuda doktora tezi yapan bir adamın mektuplarını neden vermiyorsunuz?” dedi. 2014 yılında PKK’nın kuruluş yıldönümünde Diyarbakır’da Hatip Dicle ile görüştüğünü ve Öcalan’a ulaştırılması için kendisine kitap vermek istediğini belirten Özcan, Hatip Dicle’nin mektupları götürmeyi kabul etmediğini söyledi.
Editör: TE Bilisim