İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
 Öğrencilerle bir araya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten yine oldukça ilginç bir çıkış geldi. Melih Gökçek, Türkiye'deki en aykırı iki tipten biri olduğunu söyleyerek "Biri Başbakan, sonra da ben" diye konuştu.

Başkan Gökçek, 'Yarının Liderleri Projesi' kapsamında, Türkiye'nin 7 farklı üniversitesinden gelen yaklaşık 250 öğrenciyle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Melih Gökçek, şehri yönetmek bağlamında düşününce bir siyasetçinin halka rağmen siyaset yapamayacağını, bunun da prensip olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

4 YAŞINDAKİ TORUNUM KADAR OLAMAYAN SİYASETÇİLER VAR

Liderlerin, çağın gereklerini yerine getirerek mutlaka kendini yenilemesi gerektiğini vurgulayan Gökçek, şöyle devam etti:

"Çağ takip edilmelidir. Prensip edinmişimdir. Ben kendimi yenilemek için fuarları gezerim. En keyif aldığım yerlerdir. Geçtiğim günlerde uzun süre Çin'de kaldım. Gezmediğim yer kalmadı. Her gittiğim yerde belediyecilik hakkında gördüğüm şeylerden, bu yıl Ankara'ya katacağım çok şey olacağına inanıyorum. Mutlaka fuarları gezin, teknolojiyi takip edin, ufkunuzu açmak için oldukça önemlidir. Takip etmemek, çağı yakalamamak anlamına geliyor. 4 yaşındaki torunumun teknolojik becerisine sahip olmayan siyasiler var. Liderin mutlaka otorite sahibi olması gerekir. Hem sizi sevmeleri hem de korkmaları lazım."

BİRİ BAŞBAKAN BİRİ BEN

Belediye olarak yaptıklarının yüzde 10'unun dahi medyada görülmediğini iddia eden Melih Gökçek,"Türkiye'nin en aykırı iki tipinden biriyim. Biri Başbakan, sonra da ben. Medya önce yazı yazar sizi döver, sonra da bu suçu kabul etmenizi, el pençe divan durmanızı isterler. Ama ben beni kimsenin dövmesine izin vermem. Haklıysan, adaletliysen galip gelmemen mümkün değil. Ama onlar şahsi olarak bana değil benim düşünceme karşı oldukları için benimle uğraşıyorlar. Bir konu olur. 'Bu konuda ne düşüyorsunuz' diye sorarlar. 24 cümle söylersiniz, içinden 3 kelime alırlar, bambaşka bir konu çıkar ortaya. Bu nedenle genellikle canlı yayınlara çıkmayı tercih ederim. Örneğin rahmetli Mehmet Ali Birand bana 'seni canlı çıkarmam, çünkü senin ne diyeceğin belli olmaz' derdi" diye konuştu.

BAŞBAKAN İSTERSE ADAY OLURUM

"Ankara'da 5. dönem belediye başkanlığını düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Gökçek, "Ben yerimden memnunum. Allah, bir dönem daha müsaade eder, Başbakan uygun görür, halkım görmek ister oy verirse aday olurum. Bana bir dönem daha lazım, çünkü çok büyük projelerim var. Bunlar Tema park, bulvarlar, fuar alanı, inanç ve tarihi müzelerin yapılması projeleridir. Ben bunları bitirip de gitmek istiyorum. Nasipte varsa yapacağım. Bu bizim isteğimiz bir şey ama nasipte varsa olur" dedi.


Editör: TE Bilisim