Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Memur-Sen'in, kılık kıyafet serbestliği için başlattığı imza kampanyasına Çarşamba’dan ilk destek imzası Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’dan geldi.

Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen, Çarşamba'da kamuda kılık kıyafet serbestliği için yaya köprüsü üzerinde imza standı kurdu. İmza kampanyasına ilk destek Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’dan geldi. Burada yapılan basın açıklamasını, Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Çarşamba Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Derya Şafak okudu.

Kamuda kılık kıyafet dayatmasına son verilmesi için imza kampanyası başlattıklarını belirten Şafak, “Demokratikleşme ve sivilleşme yolunda atılması gereken adımlardan biri de özgürlük alanındadır. Bu bağlamda, kamuda uygulanan kılık ve kıyafet yasağının özgürlük yolunda sona erdirilmesi gerekir. '1982 Tarihli Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafete Dair Yönetmeliği' ile insan onuruna, temel hak ve özgürlüklere ilişkin evrensel ilkelere ve anayasa hükümlerine rağmen kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğü yok sayılmıştır. Memur-Sen olarak özgürlük istiyoruz. Yasakların sona ermesini istiyor ve Türkiye’nin bu ayıptan bir an evvel kurtulması için bugün bu çalışmalarımıza, milletimizi ve Çarşamba halkını da dahil ederek, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyasını başlatıyoruz. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları Memur-Sen olarak Başbakanlığa sunacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim