Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılması planlanan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki değişikliklerle ilgili çalışmalar sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul bir araya geldi. Görüşmede memurun beklediği 5 maddede uzlaşmaya varıldı, 9 maddede ise görüşmeler devam ediyor.

MEMURUN BEKLEDİĞİ 5 MADDEDE UZLAŞMAYA VARILDI

Toplantıda, geçen yıl hükümet ile memur sendikaları konfederasyonları arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde sonuçlandırılamayan ve Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülmesine karar verilen konular masaya yatırıldı. Bakan Çelik, ilgili bürokratlar ve memur sendikaları konfederasyonlarının başkanları, görüşmeler sonucunda 5 maddede uzlaşma sağladı.Tarafların yasal düzenleme yapılması konusunda mutabakata vardığı maddeler şöyle:

-En az bir yıl açıktan vekil olarak görev yapanlara yıllık izin verilecek.

-399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi sözleşmeli personel ile 4/B sözleşmeli personelin izin süreleri, memurlara paralel şekilde yeniden düzenlenecek.

-Kadrolu, sözleşmeli ve geçici personel statüsündeki kadın kamu görevlilerine daha az gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilecek.

-Nöbetçi memur uygulayan kurumlarda bu uygulama kaldırılacak.

-Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden kesilen işsizlik sigortası primi kesilmeyecek.

Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

ÜNİVERSİTE MEZUNU MEMURLARA GÜZEL HABER

Kamu çalışanlarının merakla beklediği 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle ilgili çalışmalar tam gaz devam ediyor. Konu sendikalarda da masaya yatırıldı. Sendikaların üniversite mezunu memurlar için getirdiği öneri kabul edilirse kariyer uzmanlık için yapılacak özel sınavı kazanacak üniversite mezunu memurların maaşlarında ortalama 2 bin lira artış olacak.

Editör: TE Bilisim