Faruk Çelik, milyonlarca memurun merakla beklediği ‘Memurun durumu yeni düzenlemede ne olacak?’ sorusunun yanıtını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıda verdi. Sözleşmeli personelin memur kadrosuna, geçici işçilerin ise daimi işçi kadrosuna geçirileceğini belirten Faruk Çelik, bakın neler söyledi…

MEMURUN DURUMU YENİ DÜZENLEMEDE NE OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bakan Faruk Çelik'in başkanlığını düzenlenen toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra kamuda yetkili sendikaların genel başkanları da katıldı.

161 MADDE GÜNDEME GELDİ

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplantıda, geçen yıl memur sendikalarıyla hükümet arasında imzalanan toplu sözleşmenin ardından Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda görüşülmesi öngörülen 161 madde gündeme geldi.

SÖZLEŞMELİYE KADRO MÜJDESİ

Memur sendikalarından kabul gören ilk öneriye göre, 657 sayılı Devlet Memuru Kanununun, devlet memuru(4-a), sözleşmeli (4-b), geçici işçi (4-c) ve sürekli işçi (4-d)uygulamaları yeniden düzenlenecek. Buna göre, mevcut sözleşmeli personelin tamamı memur kadrosuna, mevcut geçici işçilerin tamamı ise daimi işçi kadrosuna geçirilecek. Değişiklik gerçekleşirse kamuda bundan böyle 'sözleşmeli' ve 'geçici işçi' kadrolarıyla personel istihdam edilmeyecek. Sözleşmeli personel memur kadrosuna, geçici işçiler ise daimi işçi kadrosuna geçirilecek. İlk atamalar gelişmiş, ikinci atamalar az gelişmiş bölgelere yapılacak.

Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!

YENİ DÜZENLEMELER MEMURA NELER GETİRECEK?

Memurların izinleri iş günü esasına göre hesaplanacak.

- Nöbetçi memur uygulaması kaldırılacak.

- 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye tabi sözleşmeli personel, memurlarla aynı izin hakkına sahip olacak.

- Disiplin cezaları affedilecek.

- Kadın memurlara hamilelikleri başladığından itibaren ve analık izni bitiminin ardından bir yıl süreyle gece nöbeti verilemeyecek.

- Aday memurlardan adaylık süresi içinde devlet memurluğundan çıkartılmasını gerektiren cezalar dışında disiplin cezası alanların devlet memurluğuyla ilişiği kesilmeyecek.

Editör: TE Bilisim