MYK sonrası basın toplantısı yapan Meral Akşener, yaptığı basın açıklamasındı yazılı metinden okudu.

Özetle şunları söyledi:

"Sayın İnce, CHP sistemi içinde bakıldığı zaman 100 yıllık bir CHP yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık bir MHP yüzde 11 oy aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi bütün devlet güçleriyle, imkanlarıyla, kasalarında siyasi partilerin ciddi paralarla bir seçim kampanyası yaptılar o da yüzde 41 oy aldı. HDP yüzde 11 oy aldı. Emeklilerin emekli parası, gönüllülerin harçlıklarıyla, devletten bir kuruş para almadan kurulan 8 aylık İYİ Parti de yüzde 10 oy aldı. Ben sayın İnce’nin bu sözlerine, fikrine katılmıyorum" dedi.

"Öncelikle henüz kesinleşmemiş olsa da seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu açıklamayı bugüne bırakmamızın nedeni, benim ve partimin anlayışı gereği yetkili kurullarımızda görüşmeden açıklama yapmama ilkemizdir. Bize göre güçlü ve kalıcı bir siyasi parti olmanın gereği de budur. Seçim sonuçlarının ortaya koyduğu tabloyu genel idare kurulumuzun ve milletvekillerimizin önüne koydum. Tabloyu değerlendirerek yol haritası çizmelerini talep ettim. Buradan çıkacak karara da uyacağımı belirttim.

Partimizin en yetkili olan organı olan Genel İdare Kurulunun kararı, bütün zor şartlar ve imkansızlıklar içinde alınan bu sonucun, ülkemiz ve milletimizin geleceğe olan umudunu artıran bir büyük kazanım olduğu yönündedir.. Genel İdare Kurulumuz, ülkemiz siyasetinin merkezine yerleşmiş olan İYİ Parti'nin benim Genel Başkanlığımda yola devam etmesi kararında olduğunu güçlü bir şekilde belirtmişlerdir. Kendilerine huzurlarınızda bu güvenleri için teşekkür ederim.

Bildiğiniz gibi biz İYİ Parti olarak 8 ay önce Türkiye'de gerginliği azaltmak, huzuru getirmek, devlet ve insan arasında oluşan uçurumu gidermek ve ülkemize nefes aldırmak için yola çıktık. Çünkü Türkiye'nin demokrası ve hukuk, dış politika, ekonomi, eğitim, güvenlik gibi pekçok sahada derin bir krizde olduğuna, üretmemiz gerekirken tüketim odaklı bir topluma dönüştüğümüze, bunun ülkeyi getirdiği noktayı, toplumsal çürümenin boyutlarını görerek yeni bir bakış açısıyla tüm bu meselelerin çözülebileceğine inandık. Bugün de aynı inancı taşımaktayız. Milletimizin büyük çoğunluğunun da bunun farkında olduğunu biliyoruz.

Ben ve dava arkadaşlarımın hem partimizin kuruluş sürecinde hem de sonrasında karşılaştığımız tüm engellemelerde büyük millet, güçlü devlet şiarının ışığıyla kararlılığımızdan bir an bile vazgeçmedik. İktidar tarafından tüm araçlar kullanılarak sayısız engeller, tehditler ve iftiralarla karşılaştık. Bir adım bile geriye çekilmedik. Daha 7. ayımızdayken siyasetin ikili yapısı arasına sıkışmış, milleti umutsuz bırakılmış Türkiye'nin siyasal iklimini değiştirdik. Çok adaylı Cumhurbaşkanlığı seçiminin önünü açarak milletimize nefes aldırdık.

İYİ Parti 24 Haziran seçim sürecini anlamlandıran bir partidir. Bu anlamlandırmayı parlamento çalışmalarımıza da taşıyacağımız, milletimiz adına daha azimle çalışacağımız kesindir. 

Genel İdare Kurulumuz, siyasete ve millete verdiğimiz sözleri devam ettirme kararlılığını ifade etti. Bugün daha güçlüyüz. TBMM'de grubumuzla daha güçlü bir mücadele vermeye kararlıyız. Herkes şunu bilsin ki, İYİ Parti Türkiye'nin uzun süredir eksikliğini hissetttiği merkez parti eksikliğini hem de girdiği ilk seçimde gidermiştir. Milletimiz bundan sonra ikili yapıya mahkum olmadıklarını görecekler. Doğru adresin kendilerini o tarafa bu tarafa çekiştirmeyen, herkesi kucaklayan İYİ Parti olduğunu görecektir. Bizlere düşen de İYİ Parti'nin çözümcü, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bir yapı olduğunu göstermektir."




Akıl topal eşektir, onunla menzile varılmaz. Akıl mı itaat mı? Akıl topal eşektir, onunla menzile varılmaz. Akıl mı itaat mı?

Editör: TE Bilisim