İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
 Gündemdeki birçok soruya cevap veren Akşener, Yargıtayın kararının ve MHP Genel Merkezi'nin açıklamasının ardından ortaya çıkan tabloyu yarumladı. Kongre tarihi meselesine açıklık getirdi. Akşener, kongrenin Genel Başkanın kararı doğrultusunda yapılamayacağını ifade ederek, çağrı heyetinin önümüzdeki günlerde tarihi duyuracağını söyledi.

MERAL AKŞENER

SAYIN DEVLET BAHÇELİ SEÇİMLİ KURULTAY YAPAMAZ YAPARSA HAPİS YATARLAR

MHP'DE KONGREYİ KİM YAPACAK?


Sayın Bahçeli dedi ki seçimli kongre yapacağım. Yapamıyor. Çağrı heyeti gereğini yapacak. Diyelim ki bütün arkadaşlar uydular. Bu çağrıyı bir yumuşama olarak ortaya koymuşsa yapılacak şey şudur. Çağrı heyetiyle birlikte 3 kişilik bir alt heyet var. Genel merkezimizde buraya bir temsilci gönderirse kongreye gideriz. Diğeri olamaz. Çağrı heyeti yapmak zorunda aksi takdirde hapis yatarlar.

MHP MERKEZ SAĞ MI OLACAK?

Benimle birlikte hareket eden 4 Ocak Genel Başkanı var. MHP aslında tam merkezde bir partidir. İzmir merkez sağın kalesidir. Trakya merkez sağın kalesidir. Ülkücü hareket iktidar olmaya karar verdiyse tabiki buraların oyuna tabidir. MHP durduğu yeri doğru anlatırsa her kesimden oy alır. Yüzde 25 ,le başlayacağımızı düşünüyorum ama ucunu göremiyorum. Bizler iktidar olmaya karar verdik. Esas mesele bizim tabanımızın merkez konumunu anlatma kararlığıdır. Kimsenin endişe etmesine gerek yok.

MHP'DE KURULTAY KARARI

Hepimiz Türkiye tasavvurlarımızı ortaya koyarız. Delegelerimiz istediğini seçer. Ben şu ana kadar kendime oy isteyemedim. Bu çok güzel bir şey. Ben yüzde yüz seçilirim demiyorum. Birleşme gibi bir şey bilmiyorum ben. Başından beri işbirliği içinde rekabet dedim. Kongrede başka adaylar da çıkabilir.
Benim hiç kimseye karşı önyargım olamaz. Ben kimseyi dışlamam biz bir araya getirecek olan delegedir. İdeolojik yapıların şöyle bir özelliği var. Kardeşlik anlayışı insaları tanıma üzerinedir. Etnisite üzerine değildir. Kim kimseyi dışlamaz.

ÜLKÜCÜLER BİRLEŞECEK Mİ?

Ben MHP çatısı altında toplanılmasını düşünüyorum. Fakat "Biz büyüğüz hadi gelin bizde toplanın" tavrıyla olmaması gerektiğini düşünüyorum ama elbette birleşme MHP çatısı altında olmalıdır.
Editör: TE Bilisim