Babamın tedavi ve ani ölüm sürecinde bizimle iletişim kuran, bizzat gelen veya gelemeyen, acımızı paylaşan saygı değer eş, dost, arkadaş, kardeş, gönüldaş, komşu, akraba ve herkese en kalbi teşekkürlerimizi, saygı hürmet ve muhabbetlerimizi arz ederiz.

Yurdun her yerinden ve yurt dışından cenazemize katılan fedâkar, vefakar ve cefakâr dostlara ve bakamayıp yoğunlukta cevap veremediğimiz telefonlar, mesajlar ve her türlü sağanak rahmet yağmuru gibi yağan dua ve hayır dilekleri için yürekten teşekkür, takdir ve minnet duygularımızı ifade etmek isteriz.

İşte böyle asil ve büyük millet olunuyor. Acıya ortak olarak azaltılan sevgiyi paylaşarak artıran hasletleri sürdürmek, icra etmek, ölümsüz kılmak esastır. Ölüm gerçeği karşısında irkilmemek Allah’a teslim olmamak mümkün mü? Ona yönelerek içten edilen dua tek çare ve çalınan son kapıdır. Ölüm gerçeğinin hiç tiyatrosu olur mu? Sözün bittiği yerde, dudakların titrediği, kelimelerin boğaza düğümlendiği, gözlerden boncuk boncuk yaşların süzüldüğü yerde bir samimi baş sağlığı mesajı, birçok yürekten kopan rahmet yağmuru fırtınası, dillerdeki dua, adeta ilaç gibi gelir yalnızlığımıza. Eş, dost, kardeş, komşu desteği hiç bitmemesi gereken kültürel, evrensel ve insani davranışlardır. Her kesimden başsağlığı mesajları ve siyaset üstü ortak bir kucaklama sahnesi günlerce devam etti. Telefonlar sosyal medya mesajları, ziyaretler gece gündüz sürdü. İrtibat kurduğumuz veya kurmakta yetersiz kaldığımız herkese tekrar teşekkür ederiz.

Allah'tan tüm ölenlerimize rahmet, kalanlarımıza sağlık, selamet ve hayırlı ömür dileriz. İyi ki varsınız. İşte bu hallerde, çaresizlik halinin ilacı doktor, tıp değil, inanç kültür iklimidir. İşte bu değerler ölmemeli. Asıl bu değerler ölürse, hep birlikte ölürüz.

Gümüşhane Kabaköy köy odasındaki o samimi ilgi hizmet, iltifat ve rahmet deryasında çekilen kürekler ve sürecin her safhasındaki yürekler önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyor, Salih Şenel ailesi olarak tekrar tekrar teşekkür ve takdir duygularımızı arz ediyoruz.

Babam annem ve tüm ölenlerimize Allah'tan rahmet, kalanlara sağlık, huzur ve mutluluklar diliyoruz.

Sabri ŞENEL

Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor?


Editör: TE Bilisim