En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Gazeteci Haydar Meriç'in öldürülmesiyle ilgili olarak soruşturmanın seyrini değiştirecek algı operasyonu yaptığı iddia edilen gazeteci Şenol G. gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 22 ilde paralel yapı iddiasıyla başlatılan operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 şüpheliden 33'ünü gözaltına alınırken, 3 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 30’nun emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Gazeteci Haydar Meriç’in öldürülmesiyle ilgili olarak iddiaya göre, soruşturmanın seyrini değiştirecek haberler yaptığı ve bu haberleri paralel yapının mensubu patronundan bilgi alarak hazırladığı öne sürülen gazeteci Şenol G. gözaltına alındı.

Meriç’in öldürüldüğü tarihte Taraf gazetesinde çalışan Şenol G.'nin, 22 Ağustos 2011 tarihinde yaptığı habere ‘Meriç’in sırrı definede mi’ şeklinde başlık attığı belirtildi. G., haberinde, Haydar Meriç’le ilgili bilgiler vererek, sert siyasi yazılarıyla dikkat çektiğini ve kayıp hazineler üzerine çalıştığını yazmıştı. Şenol G., Meriç’in öldürülmüş halde Düzce’de bulunmasını da yakın bir zamanda bulduğu bir hazine yüzünden olabileceğini haberinde iddia etmişti.Cihan

Editör: TE Bilisim