Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Geçtiğimiz hafta Mersin merkezli 14 ilde 'paralel yapı' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 50 kişiden 10’u tutuklandı. Mahkeme, diğer 30 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verirken, 10 kişiyi ise serbest bıraktı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından önceden belirlenen adreslere 24 Mayıs'ta baskın düzenlenmiş, aralarında eski istihbarat şube müdürleri Ali İ. K., Ali Ç., eski Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Ö. ile çok sayıda iş adamı ve gazetecinin de bulunduğu 50 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, 27 Mayıs sabahı Mersin Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere davaya bakan cumhuriyet savcısına sevk edilmişti.

Yaklaşık 12 saat süren sorgulamanın ardından tutuklama talebiyle 2. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği’ne sevk edilen 50 şüpheliden Hüseyin B., Şenol K., Faruk K., Ali Y., Kemal H., Fehmi S., Recep Ü., Raşit Ş., Recep Ö. ve Hikmet E. isimli şahısların tutuklanmasına karar verilirken, aralarında Mersin eski istihbarat şube müdürleri Ali İ.K., Ali Ç. ile eski Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Ö.’nün de bulunduğu 30 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Mahkeme heyeti, kalan 10 kişiyi ise serbest bıraktı.

Şüphelilerin adliye bahçesinde bekleyen yakınları ile görevli polis memurları ve basın mensupları arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Mahkeme sonunda serbest kalan şahıslar adliyenin ön kapısından çıkarak bahçede bekleyen yakınları sarıldı. Haklarında tutuklama kararı çıkan zanlıların yakınlarından bazıları ise sinir krizi geçirdi.

Tutuklanan 10 kişi, geniş güvenlik önlemlerinin ardından adliyenin arka tarafında bekleyen araçlara bindirilerek cezaevine sevk edildi.Cihan

Editör: TE Bilisim