En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Mersin'de 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı alana üzerlerini aratmadan girmek isteyen bir grupla polis arasında arbede çıktı. Eylemciler alana polis barikatını yıkarak, aranmadan girmeyi başardı.

Mersin'de 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle sendika ve sivil toplum örgütü ve siyasi parti mensupları tren garı önünde toplanarak yürüyüşe geçti. Pankartlar açıp sloganlar atan kalabalık kutlamaların yapılacağı Cumhuriyet Alanı'na geldi. Kalabalıktan bir bölümü üzerleri arandıktan sonra alana geçerken; Mersin Üniversitesi öğrencilerinden oluştuğu öğrenilen bir grup ise üzerlerini aratmadan içeriye girmeye çalıştı. Bu sırada polisle grup arasında arbede çıktı. Barikatları yıkan öğrenciler alana üzerlerini aratmadan girmeyi başardı. Kenarda bekleyen Çevik Kuvvet ekipleri ise herhangi bir müdahalede bulunmadı.
Halk Evleri üyelerinin alana yaklaşması üzerine aynı olayın tekrar yaşanmaması için Çevik Kuvvet ekipleri barikat oluşturdu. Bu sırada yıkılan demir barikatlar tekrar kuruldu. Çevik Kuvvet'in çekilmeye hazırlandığı sırada içerideki öfkeli öğrenciler bu dışarıya doğru çıkarak tekrar barikatları devirdi. Yaşanan arbede sendika yetkililerinin devreye girmesi ile fazla büyümeden önlendi. Bundan sonra ise eylemciler alana üzerleri aranmadan alındı.

Editör: TE Bilisim