DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013'te kente 110 milyon liralık eğitim yatırımı yapılacağını belirtti.

Güzeloğlu eğitim alanında yaşanan gelişmeleri anlatmak için Suphi Öner Öğretmenevi’nde basın toplantısı düzenledi. Eğitilmiş insan gücünün kalkınmadaki önemine dikkat çeken Güzeloğlu eğitimin hayatın her alanında düşünülmesi ve çalışmaların bu doğrultuda yoğunlaştırılması gerektiğini kaydetti. Hükümetin son 10 yılda en önemli ve öncelikli yatırım alanının eğitim olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Bu noktada yapılan yatırımlar ile teknolojiye dönük kullanımlar; okul öncesinden başlayarak öğrencilerimizi özgüveni yüksek, değerlerine bağlı ve mutlu bir geleceğe doğru hazırlamak amacı taşımaktadır. Mersin ili olarak da önceliğimiz eğitim olmuş, eğitim kavramı yatırımların merkezinde yer alan en değerli uğraşımız olarak öne çıkmıştır.” diye konuştu.

Mersin genelinde bin 60 okul, 11 bin 229 derslik bulunduğu bilgisini veren Güzeloğlu, bu okullarda ise 370 bin 730 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydetti. Mersin'in eğitimde ülke sıralamasında önemli bir yerinin bulunduğunu vurgulayan Güzeloğlu şöyle devam etti:
“Mersin okul öncesi 5 yaş grubunda yüzde 97,88 başarı oranı ile Türkiye birincisi konumundadır. İlimiz görevi devraldığımız 2010 yılı itibariyle 33’ncü sıradaydı. Mersin bu birinciliği de bırakmak niyetinde değildir. İlköğretimde yüzde 100 okullaşma oranı ile yine ülke birincisiyiz.”

Mersin'de eğitim alanında gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren Güzeloğlu şöyle devam etti: "Yatırımlar 2011 yılında 17 milyon 650 bin TL, 2012 yılında 50 milyon 840 bin TL değerindeydi. İlimiz için 2013 yılı kesinleşen yatırım tutarı ise 35 proje için 93 milyon 400 bin TL'dir.
Şişecam tarafından MTSOB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne ek olarak yapılacak 13 milyon TL tutarındaki 24 derslik ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nce (AKİB) Ekonomi Bakanımızın ismini taşıyacak 3 milyon 600 bin TL değerindeki 24 derslikli Lojistik ve Dış Ticaret Meslek Lisesi de ilave edildiğinde 2013 yılı için toplam yatırım değeri 110 milyon TL’ye ulaşıyor."

Yapılacak yatırımlarda engelli öğrenciler ile ailelerinin de gözetildiğini dile getiren Güzeloğlu, bu kapsamda 15 derslikli işitme engelliler ilkokulu, 20 derslikli eğitilebilir çocuklar ilkokulu, 22 derslikli otistik çocuklar ilkokulu ile 16 derslikli zihinsel engelliler ilkokulu yapılacağı müjdesini verdi.

Editör: TE Bilisim