Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Mersin'de, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla yapılan yürüyüşte kaldırıma çıkmak istemeyen eylemcilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis müdürleri ve tertip komitesinin araya girmesi ile olaylar fazla büyümeden önlendi.

Sağlık çalışanları Mersin Tabip Odası öncülüğünde Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'te hasta yakını tarafından öldürülüşünün birinci yıl dönümünde sağlıkta şiddeti protesto etmek için Mersin Devlet Hastanesi önünde toplantı. Kalabalık çeşitli pankartlar açıp sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Uyarılara rağmen kaldırıma çıkmayan ve caddeden yürümek isteyen eylemcilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Grup caddenin kenarından Metropol binası yakınına kadar geldi. Polisler kalabalığı yolu kapatmaları yönünde megafonla uyardı. Oturma eylemi yapan grupla polis müdürleri arasında yapılan görüşmeler sonunda eylemcilerin yolun kenarından 3'erli kortej halinde yürümesine izin verildi.

Daha sonra kalabalık basın açıklaması yapmak üzere Atatürk Caddesi'ne geldi. Burada açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı, Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından bir yıl geçtiği halde sağlık çalışanlarının her gün ülkenin dört bir yanında şiddete görmeye devam ettiğini belirtti.

Açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilisim