Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Mersin'de otoyol gişelerindeki Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) arasında tereddüde düşen sürücünün kullandığı TIR, demir bariyerleri aşarak karşı yöne geçti. Sıkıştığı TIR'dan güçlükle çıkarılan sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. O sırada karşı yönden bir aracın gelmemesi faciayı engelledi. Kaza nedeniyle otoyolda uzun araç kuyruğu oluştu.

Kaza, akşam saatlerinde Mersin gişelerinde meydana geldi. Adana istikametine doğru kontrplak yüklü 02 AS 556 plakalı TIR ile seyreden Ziya Çelik, gişeleri geçip otobana gireceği sırada HGS ile KGS geçişinde tereddüde düştü. Ziya Çelik, yaşadığı panik sonrası direksiyon hakimiyetini kaybetti. Devrilen TIR demir bariyerleri aşarak karşı yöne geçti. TIR'ın şoför mahallinde sıkışan Ziya Çelik, gişelerde uygulama yapan polis ekipleri tarafından güçlükle çıkarıldı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Çelik ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza sırasında karşı yönden bir aracın gelmemesi olası bir facianın yaşanmasını engelledi. Çevreye dağılan mazot, itfaiye ekipleri tarafından temizlendi. Bir süre trafiğe kapanan otoyolda uzun araç kuyruğu oluştu. Sürücü Çelik, polise verdiği ifadesinde gişelere geldiğinde HGS ile KGS'yi karıştırdığını, düştüğü tereddüt sonrası panikleyerek direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi.


Editör: TE Bilisim