MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Mersin’in Mut ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeni ile küçükbaş hayvanlarıyla birlikte 3 gündür mahsur kalan 12 çoban ve yanlarındaki 1 çocuktan Hüseyin Kavak kurtarıldı.

İlçe merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklığındaki Yalnızcabağ Mahallesi'ne ait Değirmenlik ve Kepez Yaylası'nda mahsur kalan çobanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Bugünkü çalışmalarda Hüseyin Kavak adlı çoban kurtarıldı. Kavak, kendilerinden çok hayvanları için endişelendiklerini belirterek “İlk gün yetkililere ulaştık, geleceklerini söylediler ama kimse gelmedi. İki gün orada bekledik. Benim 80 damızlık koyunum var, 78’i gebe. Bizim endişe duymamızın en büyük sebebi hayvanların gebe olması. Bizim ekmeğimiz vardı, karnımızı doyurduk ama hayvanlar perişan oldu. Normalde bu mevsimde böyle bir kar olmazdı. Erken yağdı.” dedi.

Mut Belediye Başkan Vekili Halil Şahin ise olayı ilk duyduklarından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, mahsur kalanların tamamını bugün kurtaracaklarını kaydetti.

Bu arada Mut’a 50 kilometre mesafede bulunan Yanlızcabağ Mahallesi’nde 3 gündür elektrikler kesik durumda. Köylüler perişan durumda olduklarını belirterek, "Telefonlarımızın şarjı bitti, yetkili kurumları arayıp yardım isteyemiyoruz. Araçlarımızı çalıştırarak telefonları şarj etmeye çalışıyoruz. Zor durumdayız." diyerek mahalleye bir an önce enerji verilmesi gerektiğini vurguladı.


Editör: TE Bilisim