Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Mersin'de bir apartmanın 4. katında elektrikli ısıtıcıdan çıkan yangın vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. İtfaiye ekiplerinin uykudan uyandırdığı şahıs yanmaktan kurtuldu.

Akdeniz ilçesi Mesudiye Mahallesi Çakmak Caddesi üzerindeki bir apartmanın 4. katındaki dairede elektrikli ısıtıcının alev alması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevlerin pencereden çevreye yayılması üzerine durumdan haberdar olan mahalle sakinleri polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdivenli araçlarla yangına müdahale ederek su sıktı. Polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi alarak dairelerdeki insanları tahliye etti.

İtfaiye ekipleri, komşuların evde yaşayanların olduğunu söylemesi üzerine içeri girince ev sahibi Sedat Esenoğlu'nu odanın içinde uyurken buldu. Esenoğlu'nu uyandırarak dışarı çıkaran itfaiye ekipleri şahsı diri diri yanmaktan kurtardı. Dumandan etkilendiği için ayakta durmakta zorluk çeken Esenoğlu sedye ile olay yerinde bulunan ambulansa taşındı. Zehirlenme tehlikesi geçiren şahıs ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Evde başka kimsenin olup olmadığını araştıran polisler şahsın 2 çocuk ve eşini 2 gün önce memleketine gönderdiğini söylemesi üzerine rahat bir nefes aldı.

Apartman sakinleri kadınlardan bazıları ise gözyaşlarını tutamadı. Uzun uğraşlar sonunda yangın kontrol altına alınırken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: TE Bilisim