Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan havalanan 2 kişilik eğitim uçağı yüksek gerilim hattına çarparak yere düştü. Kazada 1 kişi yaşamını yitirirken 1 kişi de yaralandı.

Olay Tarsus’a bağlı Çamtepe Köyü Güllü Bahçesi’nde meydana geldi. Adana’dan kalkan Türk Hava Kurumu’na bağlı TCC DA yazılı 2 kişilik eğitim uçağı yüksek gerilim hattı kablolarına çarparak yere çakıldı. Olayda pilot Ahmet Can adlı kişi yaşamını yitirirken yanında bulunan bir kişi de yaralandı. Yaralı çevre sakinleri tarafından Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayın görgü tanıklarından bölgede arıcılık yapan İsmail Çakır “Ben burada arılarıma bakıyordum. Uçağın alçaktan uçtuğunu gördüm. Bölgeden geçen yüksek gelirim kablolarına takıldı. Yalpalamaya başladı ardından 50 metre öteye de çakıldı. Ben olay yerine koştum. Bir kaç arkadaş daha geldi. 112 ile güvenlik güçlerine haber verdik” dedi.

Öte yandan tedavi altına alınan yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

CESSNA 172 tipi eğitim uçağının Türk Hava Kurumu’na ait olduğu, Adana Havaalanı’ndan eğitim için havalandığı bildirildi.

CESSNA’LAR YENİDEN GÜNDEMDE

Mersin’de meydana gelen uçak kazası CESSNA tipi uçakları yeniden gündeme getirdi. Türkiye’de Cessna tipi uçak kazası son olarak İzmir’de gündeme gelmişti. Geçtiğimiz Eylül ayında Selçuk Efes Havaalanı’ndan kalkan Cessna 172-S tipi bir eğitim uçağı, Beydağ ilçesi Çomaklar köyü yakınlarında, düşmüş. Kazada bir pilot hayatını kaybederken, bir pilot adayı da yaralanmıştı.

BELÇİKA ALARMA GEÇMİŞTİ

9 Şubat tarihinde Low Cost Havayolu Ryan Air in base olarak kullandığı Brüksel Charleroi Havaalanından kalkan Cessna 210 Tipi Turboprop Uçak 4 yolcu ve bir mürettebatıyla kalkıştan sonra düşmüştü.

SON KAZA KANADA’DAN

Son olarak önceki gün Kanada’nın Manitoba eyaletine bağlı Waskada kentinde Cessna tipi uçak henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Uçakta bulunan bir yetişkin erkek ile 12 yaşlarında 3 erkek çocuk hayatını kaybetti.

YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Editör: TE Bilisim