Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Mersin'de ‘hipnoz eğitimi’ veren Yrd. Doç. Dr. Kenan Taştan'ın uygulamaları ilginç görüntülere sahne oldu. Salonu dolduran kalabalığa hipnoz uygulayan Taştan, sahneye davet ettiği fizik tedavi uzmanı ile bir hemşireyi uyuttu. Fizik tedavi uzmanının eline acı çektirmeden iğne batıran Taştan, simetri hastası bir hemşireyi de sahnede tedavi etti.

Sema Sağlık Çalışanları Derneği'nin 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinin davetlisi olarak Mersin'e gelen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan Taştan, sağlık çalışanlarına uygulamalı hipnoz eğitimi verdi. Atlıhan Otel'de gerçekleştirilen eğitimde Taştan'ın hipnoz uygulamaları oldukça ilgi gördü. Uygulamaya salondaki izleyiciler üzerinde başlayan Taştan, hipnoz yapacağı kişileri sahneye davet etti. Taştan buradaki uygulaması sonunda ise fizik tedavi uzmanı olan Nuray Yücel Polat'a hipnoz uygulamak için sahneye kalmasını isteyerek diğerlerini yerlerine gönderdi.

Onlarca izleyicinin karşısında Polat'a hipnoz uygulayan Taştan acı çektirmeden gözü kapalı ve açık olarak eline iğne batırdı. Daha sonra Polat'ın gözünü açtıran Taştan iğneyi, ağrı hissettirmeden kendisine çıkarttırdı. Taştan aynı uygulamayı Polat'a gözü açık olarak ta yaptırdı.

HİPNOZ DOĞUM'DA DA KULLANILMALI
Nuray Polat'ın bundan sonra doğum yapacağı zamanda bu uygulama ile ağrısız doğum yapacağını vurgulayan Taştan, "Şimdi bakanlığa biz bu eğitimleri vereceğiz. Onkoloklara kanser ağrılarını kaldırma, yanık ünitesinde çalışan cerrahlara ağrıları kaldırma, kadın doğumculara da ağrısız doğum yaptırma. Kadın doğumcu niye ağrı ile doğum yaptırsın ki!" diye konuştu.
Ağrıyı ölçen birimin adının ‘del’ olduğunu hatırlatan Taştan "Bir insan 3 del hisseder. Maksimum bir insanın dayanabildiği ağrı 40 del'dir. Bir kadının doğum yaparken hissettiği ağrı ise 54 del'dir. Yani 20 tane kaburganın aynı anda kırılmasına denktir. Hangi erkek dayanabilir buna. Pike niye biz doğumu illa sezaryen ile yaptıralım. Sezaryenle yaptıralım, normal yaptıralım. Ben bunu niye kullanmayayım ki. Ne zararı var. Bu bir doktorun, psikoloğun, diş hekiminin elinde ise ne zararı var bunun. Ha bakkal amcanın yapmasına bende karşıyım. Ev hanımı emekli hanımlar yapmasın bunu. Bunu bir sağlıkçı yapsın." şeklinde konuştu.
Taştan bir başka uygulamasında ise Polat'a ayakta sokak hipnozu uygulayarak kaskatı kesilmesini sağladı. Nuray Yücel Polat, "Hoca telkin verirken zaten duyunun kaybolmayacağı telkinin vermişti. İğnenin cildime değdiğini hissediyordum ama kesinlikle ağrı duymadım." dedi.

Taştan’ın söylediği her şeyi duyduğunu bilinç dışı bir şey olmadığını vurgulayan Polat, "Her şeyin farkındasınız ama ağrı duymuyorsunuz. Ben olan her şeyi sizin gibi dinliyordum. Bilinçli hipnoz denilen şey bu zaten. Hasta tamamen her denilen şeyi duyuyor, bütün komutlara isterse cevap veriyor isterse vermiyor." diye konuştu. Polat kaskatı kesilmesi olayı ile ilgili ise "Öyle telkin verildiği için kaskatı hissediyorsunuz. Gevşeyin deyince de gevşiyorsunuz." diye konuştu.

Taştan bir başka uygulaması ise simetri hastası olduğunu söyleyen bir hemşire üzerinde gerçekleştirdi. Hemşire Özgül Temiz'i sahnede uyutarak hipnoz yaptı. Taştan uygulama sırasında eşi ile birlikte tatilde olmak isteyen Temiz'e "Mutluyum, huzurluyum, bugünden itibaren ne zaman simetri ile ilgili bir problem yaşasam, sağ elimin baş parmağını avucumun içerisine alacak, yumruk yapıp sıkacak, derin bir nefes alacak, her nefes verirken, avucumu gevşetecek en etkili ilacı almadan almış gibi hissederek rahatlayacağım." şeklinde telkinde bulundu.

Editör: TE Bilisim