Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Mersin'de taksiciler zorunlu trafik sigortasındaki astronomik zamları protesto için eylem yaptı. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası önünde toplanan taksiciler caddeyi trafiğe kapattı. Çeşitli pankartlar açan taksiciler, klakson çalıp konvoy yaparak sigorta zamlarını protesto etti.

Mersin'de taksiciler trafik sigortasındaki astronomik zamları protesto için Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası çağrısı ile protesto eylem gerçekleştirdi. Şoförler ve Otomobilciler Odası önündeki caddeyi trafiğe kapatan taksiciler 'Trafik sigortası fırsatçlığına son', 'Zorunlu sigortaya değil, sorunlu sigortaya hayır', 'Trafik sigortasındaki soyguna hayır' şeklinde pankartlar açtı. Burada bir açıklama yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, yüzde 200 ile yüzde 400 oranlarında artış gösteren trafik sigortası zulmüne karşı seslerinin duyurmak için bir araya geldiklerini belirtti. Trafik sigortalarına yapılan fahiş fiyat artışı ile bir çoğunun kökü yabancı ülkelerde bulunan sigorta şirketlerinin 2015 yılı itibariyle esnafın sofrasındaki ekmekten büyük bir parça koparmaya başladığını ifade eden Sarı, "Yurt genelinde süregelen birçok tepki toplantıları, açıklama ve başvurulara rağmen, sigorta şirketlerinin bu uygulamaları şoför esnafımıza altından kalkamayacağı büyük darbe vurmaktadır." dedi.

Her gün yaklaşık 40 - 50 bin şoför esnafı ve özel araç sahibinin fahiş fiyatlarla sigorta poliçelerini ödemek zorunda bırakıldığını vurgulayan Sarı, "Yüzde 200 ile yüzde 400 arasında değişen zamla, geçim mücadelesi veren taksicisinden servisçisine, kamyonetçisinden otobüsçüsüne, motosikletçisinden özel araç sahibine ‘yaşama öl’ denmektedir." diye konuştu.

Sarı, sorunlu trafik sigortasındaki düzenlemede primlerin rekabetçi ortamda belirlenmesi ve trafik geçmişi temiz olan sürücülerin daha uygun fiyatlarla sigorta yaptırabileceği umudu verilerek duyurulan bu yeni uygulamanın başta şoför esnafı olmak üzere eski yeni tüm araç sahipleri için adeta kabusa dönüştüğünü anlattı. Sarı "Araç sahiplerinin aşağı çekilmesi beklentisi içinde olduğu zorunlu trafik sigortası primlerinde, özellikle 2015 yılı boyunca art arda yapılan zamlarla ciddi oranlarda büyük artışlar yaşanmıştır. Eskiden 200 liraya yaptırılabilen hususi araç sigortaları şimdi 1000 liraya kadar çıkıyor. Taksilerde bu fiyat 5 bin liraya, otobüs ve kamyonlarda ise 8 bin liranın üzerine çıkabiliyor." şeklinde konuştu.

Taksiciler açıklamanın ardından konvoy oluşturarak şehir turu attı.

Editör: TE Bilisim