İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Amasya'nın Merzifon ilçesinde Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 'Aile ve Öğrenci İletişimi' konulu konferans düzenlendi.

Akif Gülle Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Kişisel Gelişim Uzmanı Motivasyon Konuşmacısı Hasan Orhan’ın konuşmacı olarak katıldığı 'Aile ve Öğrenci İletişimi7 konulu konferans saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Akif Gülle Kültür Merkezi'nde yapılan programa Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Altınok, Büyük Birlik Partisi Merzifon İlçe Başkanı Kani Karakollukcuoğlu, Merzifon Sanayici ve İşadamları Derenği Başkan Hayati Erkek, Merzifon Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Fevzi Koç ve davetliler katıldı.

    Konferansın açılış konuşmasını yapan Merzifon Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Fevzi Koç, konferansa katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, “Konferansımız aile ve öğrenci arasındaki sorunları daha iyi anlamak ve bu sorunların temelinde yatan olumsuzlukları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Türk kültür ve geleneklerine bağlılığı esas almıştır. Öğrenci- aile arasındaki ilişkileri, beklentileri ve iletişimi bilimsel bir gözle incelemeyi hedefleyen ve bunun yollarını göstermeyi amaçlayan konferansımızın tüm dinleyicilerimize daha olumlu bir bakış açısı kazandırmasını umuyoruz. Alperen Ocakları olarak her türlü toplumsal sorun üzerinde göstermiş olduğumuz hassasiyeti sürdürerek bu konuda üzerimize düşeni gerçekleştirmenin mutluluğunu siz değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimizle paylaşmak istiyorum. Merzifon Alperen Ocaklarının bu tür konferanslarının devam edeceğini ve ilerleyen süreçte milli, ahlaki, sosyal ve kültürel konularda yeni etkinliklerimizle huzurunuzda olacağımızı şimdiden sizlere müjdeliyorum. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun hedeflediği geleceğin Türkiye’nin mimarı olacak, “bir elinde bilgisayar bir elinde Kur’an-ı Kerim olan” bir gençlik yetiştirmek vazgeçilmez hedefimizdir. Merzifon Alperen Ocaklarının her türlü etkinliğine ve davetlerine her zaman destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

    Değişik sunumlarla konuyu anlatan ve Kişisel Gelişim Uzmanı Motivasyon Konuşmacısı Hasan Orhan, ailenin bir takım olduğunu ifade ederek, “Aile bir takımdır. Birbirleri için köprü inşa eder. Başarıyı kazanmada her zaman takım ruhu esastır. İlişkinin özünde olduğu gibi kabullenme vardır. Ve arka planında iki duygu çalışır: Fayda veya haz! İletişimin ise özünde “değişim” vardır. Karşıdakinde “fikir, duygu ya da davranış değişikliği.” Onu alma bunu al! Öyle düşünme böyle düşün! Onu sevme bunu sev! İlişki ve iletişimin biri diğerinden daha iyi ya da daha doğru değildir. İkisinin yeri ve zamanı vardır. İkisi de doğru yönetilmezlerse insana sorun yaşatırlar” diye konuştu.
“Eğitim aile de başlar; velilerimiz çocukların başarısında okul kadar hatta daha da önemli bir etkiye sahipsiniz” diyen Orhan, “Aile; toplumun en küçük temel kurumudur. Kişinin toplum değerleriyle ilk karşılaşması ailede olur. Kişi ilk olarak bulunduğu ailede sosyalleşmeye başlar. Aile kan veya akrabalık bağıyla birbirine bağlı olan, aralarında toplumca belirlenmiş hak ve ödevler olan bireylerin oluşturduğu bir kurumdur. Aile bütün toplumlarda evrensel olarak bulunur.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim