Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Türkiye yarından itibaren yeni bir yağışlı hava ve sıcaklık etkisine girecek. Yarından itibaren yağış, lodos fırtınası ve hissedilir derecede sıcaklık artışı yaşanacak.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre Türkiye yarın batı kesimlerinden başlayarak Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Kuvvetli lodosla birlikte gelecek yağışlı havanın önce iç ve batı bölgelerde, zamanla doğu kesimlerde hava sıcaklığının hissedilir derecede artması bekleniyor. Artan yer sıcaklığı ve atmosferin üst seviyelerinde soğuk hava geçişi nedeniyle özellikle batı bölgelerde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre yarın Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile zamanla Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağış tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda kar şeklinde görülecek.

Öğle saatlerinden itibaren ise batı bölgelerde kuvvetlenerek, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın'ın kuzey ve doğusu, Çanakkale'nin güneyi ile akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Sakarya, Yalova, Bolu, Karabük, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Rüzgarın batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden özellikle yağış anında kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü ise yağışlı sistemin kuzeydoğu kesimlere doğru çekilmesi ve sonrasında ülkeyi terk etmesi bekleniyor. Ancak perşembe ve cuma günleri ise iç ve batı bölgelerde lodosun kuvvetlenmesi ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yurdun batı kesimlerinde bulutlanmanın artarak yer yer yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuvvetli lodosla birlikte önce batı kesimlerinde, perşembe ve cuma günleri de iç ve batı bölgelerde, cumartesi günü ise doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ile 10 derece) artarak ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı önünden lodos olarak yarın yağış alan yerlerde, çarşamba günü batı, perşembe ve cuma günleri de iç ve batı bölgelerde kuvvetli olmak üzere saatteki hızı 50 kilometre, yer yer de saatteki hızı 70 kilometreye kadar çıkan fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Özellikle salı günü batı bölgelerde beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın neden olabileceği dolu yağışı, yıldırım, ani sel, su baskını ve taşkın riskine karşı vatandaşların duyarlı olmaları istendi.

Lodosun neden olabileceği deniz ulaşımında aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması ve toz, hissedilir derecedeki sıcaklık artışı nedeniyle ani kar erimesi, heyelan ve çığ tehlikesine karşı da dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Editör: TE Bilisim