Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Sinop'ta bir mezarlıkta donmak üzere bulunan ve Bursa Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen 3 aylık yavru ayı sağlık kontrolünden geçirildi.

Geçtiğimiz şubat ayında arka ayakları donmuş halde bulunan yavru ayı, Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gördü. Şirinliği ile barınağın maskotu haline gelen yavru ayı, arka ayaklarında donmaya bağlık sorunlar olması, kas gelişiminde sıkıntılar görülmesi nedeniyle Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirildi. 'Remzi' adı verilen küçük ayı, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, küçük yavrunun tedavisi hakkında şunları söyledi: "Genel olarak fiziki muayenede arka ayaklarında bazı problemler olduğunu gördük. Parmak kemikleri eksik, tırnaklarının bazılarının düştüğü gözlendi. Yaraları iyileşmiş, fakat arka bacak eklemlerinde sıkıntılar var. Hayvan ağırlıklı olarak oturma pozisyonunda durduğu için çok yumuşak olan kıkırdak yapıda ve kemikleşmemiş olan arka ekstremiteler yanlış yönlerde gelişme gösterip o şekilde kemikleşmeye başlamış. Bu ortopedik problem olmasına rağmen hayvan rahatlıkla ayağa kalkıp, yürüyebiliyor. Vücudunu taşıyıp, hareket edebiliyor. Çok normal olmasa da bu nedenle şu an için bir tedavi önermiyoruz. Ki tedavi olsa operatif tedavi olurdu. Belki ilerleyen zamanlarda problem ortaya çıkarsa, kemik olgunlaşması şekillenirse tekrar bir operasyon gündeme gelir."

Hastanede ilgi odağı haline gelen 'Remzi' tedavisinin ardından Karababey'e götürüldü. Yavru ayıyı hastane personeli el sallayarak uğurladı.

Editör: TE Bilisim