İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
MHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Senem Kılıç, eski eşi tarafından öldürülen öğretim üyesi Serpil Erfındık'ın davasından önce Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun düzenlediği eyleme destek verdi.

Davanın sekizinci duruşmasından önce İzmir Adliyesi önünde toplanan kadın grubuyla birlikte kadın cinayetlerinin durması için biraraya gelen Kılıç, Serpil meslektaşının hunharca öldürülmesinin kendisini derin bir üzüntüye boğduğunu söyledi. Platform sözcüsü Sanem Deniz Kural ise kadın katillerine kanundaki indirim maddeleri uygulanmadan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. MHP adayı Kılıç da kadın dayanışmasının önemine dikkat çekerek şunları kaydetti: “Kadınlarımızın, kızlarımızın cinayete kurban gitmesi, bir ülkenin en büyük ayıplarından biridir. Biz toplum olarak kadınımızı baş tacı yapmaktan ne zaman vazgeçtik? Özgecanımız, Serpil hocamız, Eda Okutgen kardeşimiz ve daha niceleri, içimizde kocaman acılar bırakan yaralar açtı. Kadın cinayetinde indirimin uygulanması, yaralarımızı daha da deşiyor. Bu, partilerüstü bir meseledir ve bugün bu eyleme sadece bir kadın olarak destek vermek için geldim. Meclis’te kadın haklarını savunan, mücadele eden en etkin isimlerden biri olacağım. Ceza indiriminin yasalardan kaldırılması için aktif olarak çalışmalar yapacağım.”

Editör: TE Bilisim