Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!


 Başbakan Davutoğlu'nun "506 dosyayı birden mahkemeye gönderelim" teklifi için "siyasi bir cambazlık olarak görüyoruz" ifadesini kullanan Koçdemir, "506 ısrarı, anayasa değişikliği gibi konular,  dokunulmazlığın kaldırılmasını zorlaştırıyor, konuyu gündemden düşürüyor" şeklinde sözlerine devam etti.
MHP Bursa Milletvekili Koçdemir, "Akşam Baskısı" adlı televizyon programında anayasa çalışmalarını ve dokunulmazlık konularını değerlendirdi. AKP'nin dokunulmazlıklar mevzusunda izlediği politikaları ve yolları değerlendiren  "vakit kazanma" olarak gördüklerini ifade eden Koçdemir, MHP'nin bu konudaki tutumunun ise net ve istikrarlı olacağını vurguladı.  Başbakan Davutoğlu'nun "506 dosyayı birden mahkemeye gönderelim" önerisine "bizler bu şekilde bir şeyin tüm milletvekillerine teşmil edilmesini siyasal bir cambazlık olarak görüyoruz" yorumunu getiren Koçdemir, sözlerini şöyle devam etti:
"Devletin bekasını tehdit eden eylemler öncelikli eylemlerdir. Bunları yapan, destek verir mahiyette eylemlere imza atan kişilerle ilgili hazırlanan dosyalar önceliklidir. Sadece bizler böyle bir şeyin  tüm milletvekillerine teşmil edilmesini  siyasal bir cambazlık olarak görüyoruz.  Benim kürsüde konuştuğum bir sözden dolayı savcılık dokunulmazlık dosyası gönderse "kürsü masumiyeti" demeden geçirecek misiniz?"
Dokunulmazlık konusunda " terör" kriterinin önemini  vurgulayan Koçdemir, bazı ülkelerde terörü destekleyici faaliyetlere karşı sert önlemler uygulanmış olduğunu anlattı(örnek olarak Brüksel ve Avrupa'daki PKK çadırları gibi):
"Kobani vakalarından sonrasında bölücü örgüt Münih'de bir organizasyon tertipliyor. Bu organizasyona sol partiden Nicole Gohlke adında bir federal milletvekili katılıyor. Kayıtlarda, 15 saniye bölücü örgütün paçavrasını salladığı tespit ediliyor. Derhal orada gözaltına alınıyor ve yargılanıyor. Bin Euro ceza ve şartlı salıverme benzer biçimde başka bir hükümle birlikte mahkum olduğundan dokunulmazlığı kaldırıldı."
'Hukukun temel ilkelerine aykırı'
"506 fezleke için anayasaya geçici madde eklendikten sonra bir teklif gelmesi halinde MHP olarak tavrınız ne olacak?" sorusuna  "Yapacaklarını zannetmiyoruz. Bunun da bir zaman kazanma olduğunu düşünüyoruz. Teklif gelirse içeriğine bakılırsa değerlendiririz" cevapını veren Koçdemir, "Bir kere hukukun temel ilkelerine aykırı . Anayasa gibi temel bir  metni , genel çerçeve çizen bir şeyi; günlük bir olayı geçici madde ile çözmek için kullanmak kimsenin aklına gelmez" eleştirisinde bulunmuş oldu.
Koçdemir, terör mevzusunda caydırıcı bir yargılama düzenlemesi gelmesinin özellikle terörle mücadelenin ciddiyetine olan inancı artırması konusunda önemli olduğunu vurguladı.
'Güçlendirilmiş parlamenter sistem problemlerı çözer'
AKP ile MHP'nin ortak bir anayasa yapıp yapamayacağının sorulması üzerine ise Koçdemir, kırmızı çizgileri olduğunu hatırlattı. "Partiler millete hizmet için yola çıkarlar. Temel ilkelerde anlaşabilirsek olabilir. Politika makbulün değil makulün sanatı. Makulde buluşmak lazım" diyen Koçdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kırmızı çizgilerimiz kamuoyunca bilinen hususlar. İlk dört madde, yurttaşlık tarifı ve parlamenter sistem. Ek olarak ülkemizin kapanan fabrikalar, daralan ekonomi, işsizlik şeklinde öncelikli problemlerının olduğunu düşünüyoruz. Temel dertlerimizden kanunla çözülemeyecek aslabir sorun yok. İşsizliği  azaltmaya hangi anayasa maddesi engel? Eğitimdeki sıralamamızı artırmamıza hangi anayasa maddesi engel? Terörü sona erdirmeye hangi anayasa maddesi engel? Yürütmenin bugünkünden daha etkin olacağı bir sistemin ülkemiz için uygun bulunduğunu düşünüyoruz.  Yasamanın da yasama bağlarımsızlığı ve denetim bakımından daha ilerde olması icap ettiğini düşünüyoruz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle bu ihtiyaçların karşılanabileceği kanaatindeyiz. "


Editör: TE Bilisim