Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP’nin Türkiye’yi seçime götürecek azınlık hükümetine MHP’nin destek vermeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da hükümeti kurma görevini CHP’ye vermesi durumunda, MHP’nin CHP’nin kurması muhtemel azınlık hükümetine destek verip vermeyeceğine net cevap veren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “MHP’nin azınlık hükümetine destek vermeyeceğini Genel Başkanımız açıkladı. MHP’nin azınlık hükümeti ile ilgili formülü meşrulaştıracak ya da sonuçlandıracak bir adım içinde olması mümkün değildir. Bu AKP’ye de ifade edildi. CHP eğer bir destek arayacaksa AKP ve HDP’den araması gerekir” dedi.
"BÖYLE BİR KOMBİNASYONDA YOKUZ"

MHP’nin kafasında hükümet modelini açıklayan Oktay Vural, “Daha önceden açıklanan 4 maddenin AK Parti tarafından kabul edilmesi ile ilgili alternatifti. Bunun dışında başka bir alternatif görünmüyordu. MHP olarak yüzde 60’lık blok olarak bir sürecinde olmayacağımızı önceden ortaya koymuştuk. MHP açısından kurulabilecek olan hükümet modelinin oluşacağı zemin ile ilgili ilkelerimiz AKP tarafından kabul edilmiş değildir. Bunun dışında ikili bir kombinasyon MHP açısından söz konusu değil” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim