İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Teşkilatı yaklaşan 1 Kasım Erken Genel Seçim kapsamında aday tanıtımı ve istişare toplantısı düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Teşkilatı yaklaşan 1 Kasım Erken Genel Seçim kapsamında aday tanıtımı ve istişare toplantısı düzenledi. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği toplantıda konuşan İl Başkanı Hakan Özkan, 7 Haziran seçimlerinde Edirne'de 42 bin oy aldıklarını hatırlatarak; “Hedefimiz 1 Kasım 2015 seçimlerinde aldığımız 42 bin oya herkesin birer oy eklemesi. Bu da 84 bin oy yapar ki o da bizi istediğimiz sonuca ulaştırır” dedi. 
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda gerçekleştirilen aday tanıtım ve istişare toplantısına mevcut milletvekili adayları Gürsel Şimşek, Hüseyin Ülker ve Nehir Çakar'ın yanısıra Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah, eski il başkanları, eski belediye başkanı adayları ve partililer katıldı. Toplantıda ilk olarak açılış konuşmasını yapan MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, AKP hükümetini eleştirerek şunları söyledi;  
“Yüce dinimiz İslam'la bağdaşmayan her türlü iş bu iktidar döneminde yaşanmış, bu yanlışlar da meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Milli devletle kavgalı bu zihniyet, milli birliğimizi dinamitlemiş, etknik ve mezhepsel farklılıkları kaşıyarak Türk Milleti gerçeğini yok saymıştır. Bu AKP zihniyeti milletimize ve insanımız iyi anlatılmalıdır ve Türk milletinin idaresinden uzaklaştırılmalıdır. Bunu Türk Milliyetçileri fikren başarmalıdır, başarmak zorundadır. Aksi takdirde Türkiye bir Irak, bir Suriye olmaya adaydır.”
Türkiye'nin 13 yıldır sosyal ve ekonomik olarak sıkıntılar yaşadığına değinen İl Başkanı Özkan;  “Üretici esir alınmış, borçlanmış ve tarlalar elinden alınmak istenmiştir. Edirne'de 300 bin dönüm arsa satılmak istenmiştir. Çiftçilerimiz kredi kullanmadan toprağını ekemez hale gelmiştir. Türkiye'nin en elit toprakların bulunduğu Edirne'deki bu satışlara dur denmeli ve topraklarımız koruma altına alınmalıdır. Şehirleri cephaneliğe çeviren terör örgütüne göz yumulmuştur. 7 Haziran'dan bu yana 200'ün üzerinde şehit verilmiştir. MHP iktidarında sorumlular Türk milletine hesap verecektir. Hedefimiz 1 Kasım 2015 seçimlerinde aldığımız 42 bin oya herkesin birer oy eklemesi. Bu da 84 bin oy yapar ki o da bizi istediğimiz sonuca ulaştırır” şeklinde konuştu. 
Toplantıda daha sonra sırayla eski il başkanları ve belediye başkanı adayları seçimin önemine yönelik konuşmalar yaparken milletvekili adaylarından 3'üncü sıra adayı Nehir Çakar birlik ve beraberliğe olan inancının tam olduğunu söyleyerek;  “Yüce Allah'ın izniyle Milliyetçi Hareket Edirne'de 1 Kasım'da destan yazacaktır. Buna birlik ve beraberlik içerisinde inancım tamdır” dedi.  
MHP Edirne 2'inci Sıra Adayı Hüseyin Ülker ise bağımsızlığın ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkün olacağının altını çizerek; “Başta Edirne'deki kardeşlerimizin işsizlik sorunu benim önceliğim olacaktır. Esnafın durumunun işler acısı olduğunu çok iyi biliyoruz. Çiftçinin artık bitme noktasına geldiğini çok yakından takip ediyor ve biliyoruz. Biz ülkücü hareket olarak, bu ülkenin kaymağını yiyen yüzde 5'inin değil, diğer yüzde 95'inin yanında olacağız. Her zaman heryerde ezilenin yanında olacağız” ifadelerini kullandı. 
MHP Edirne 1'inci Sıra Adayı Gürsel Şimşek de Türk Milleti'nin iradesini ortaya koyan tek partinin MHP olduğuna vurgu yaparak; “Biz de burada bu görevi layıkıyle yönetebilmek için elimizden gelen herşeyi yapmak zorundayız. Birlik ve beraberlik son derece önemli. Dolayısıyla bugün bütün arkadaşlarımızın yanımızda olması beni son derece umutlandırmıştır. İnanıyoruz ve iman ediyoruz ki, yüce Allah bu kutlu mücadelemizde bize yardım edecektir. Vatan ve millet mücadelesinde gösterdiğimiz azmimizi, heyecanımızı ve emeğimizi karşılıksız bırakmayacaktır” şeklinde konuştu. 
Toplantı daha sonra istişare kısmiyle basına kapalı olarak devam ederken, milletvekili adayları ve teşkilat kadrosu birlik ve beraberlik pozu verdi. 
NEHİR ÇAKAR KİMDİR?
1967 Tayakadın Köyü Doğumlu. Evli 2 kız babası. İlk ve orta öğrenimi Tayakadın Köyü'nde, liseyi Edirne Ticaret Lisesi'nde okudu. 1990'dan beri Otomotiv ve Sigortacılık işi yapıyor. 2 Dönem Merkez İlçe yönetimi, 1 dönem merkez ilçe başkanlığında bulundu ve en son il genel meclisi 2'inci Sıra adayı oldu.  
HÜSEYİN ÜLKER KİMDİR?
1968 doğumlu, ilk ve orta okulu Almanya'da Lise'yi Edirne'de okudu. Evli ve 2 çocuk babası. 
GÜRSEL ŞİMŞEK KİMDİR?
1960 doğumlu Dr. Gürsel Şimşek, 1985 yılı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Uzun yıllardır Edirne'nin İpsala İlçesi'nde Aile Hekimi olarak hizmet veren Dr. Şimşek, aynı zamanda 24 yıldır bölgemizde Çeltik yetiştiriciliği yapıyor. 1997 - 2007 yıllarında Çeltik Üreticileri Dernek Başkanlığı görevinde bulunan Şimşek, siyasete 2000 yılında Milliyetçi Haraket Partisi'nde başladı ve sırasıyla 2000 - 2002 yılları İpsala İlçe Başkanlığı, 2003 - 2007 yılları Edirne İl Başkan Yardımcılığı, 2009 - 2011 yıllarında Edirne İl Başkanı olarak görev yaptı. Şimşek, bu süreler içinde 2002 yılında MHP 4'ncü sıra Milletvekili Adayı, 2007 ve 2011 yıllarında da MHP 2'nci sıra Milletvekili adayı olarak seçimlerde partisini temsil etti.         
Editör: TE Bilisim