Türkiye'nin en büyük seçim çevresi İstanbul 1.bölge MHP olarak ülke çapında en fazla oy aldığımız seçim bölgesidir.

 

Şahsen 1 Kasım seçimlerinde 1.bölge’den MHP 5.sıra Milletvekili adayı olduk. Partili partisiz bölge insanı, canlı cansız, in cin, nasıl fedakar bir çalışma yaptığımıza şahittir. Siyasetin vefası yoktur ama Ülkücü Milliyetçi Hareketin vicdan ölçüleri vardır.

 

Bu vicdan ölçülerinin ayarı bozulmuş insaf merhametten yoksun siyasetin insan eksiltme marazına yakalanmış siyaset dinozoru olmaya aday olanlar tarafından, arkadaşlarım ve şahsım sinsi, gizli, utanç verici bir karalama ile seçim mağlubiyetinin sorumlusu ilan edilmişiz.

 

 Türkiye'nin hangi seçim bölgesinde 7 haziran’a göre yüzümüzü güldürecek sonuç almışız da İstanbul birinci bölge bundan aşağı kalmıştır. Korktuğumuz başımıza geldi. MHP ülke genelinde oy kaybına uğrarsa katkımız karambole gelecek, bunu fırsat bilen siyasi emek hırsız adaylarına fırsat doğacaktır. Korkulan oldu ve MHP düşüş yaşadı. Partili partisiz herkes, siyaset bilimcisi halk sokakta ki vatandaş neyin ne olduğunu okuyor, onun okumasını ve iradesini yorumlama aklından yoksun olan herkes nal toplamaya devam edecektir. İstanbul'da 1.bölgeden yaklaşık 3O.OOO, 2.bölgeden 70.000, 3.bölgeden 50.000 oy kaybı ile birinci bölgede ki katkı ortadadır.

 

 Fedakar arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ederim. MHP olarak 2 milletvekili çıkarıp 3.cüyü az bir farkla kaçırmamızın takdirini ilgili olan herkese bırakıyorum. Seçim bölgesi ve sokaktaki insanlar bunu konuşuyor.

 

Yaşadığımız negatiflikleri ilgili ve sorumlu herkesin suratına çarpma mekanını ve zamanını iyi biliriz. Elbette en iyi sonucu almak isterdik ama bunun için ilgili herkesin, her adayın, her mensubumuzun da bizler gibi alanda olması halinde netice farklı olurdu. Seçim sonuçlarının MHP 1. bölgede ne anlama geldiğini siyaset bilimcisi uzmanların kaleminden ‘Haberalp’ sitesi’nde yayınlayacağız. Özellikle aday olduğumuz bölgede bu çarpıtmayı yapan, Allah'tan korkmadan fitne ateşi yakıp bizi siyasi kadavra haline getirip atış yapan dava adamlığı bir tarafa, adamlıktan yoksun olanları Allah'a şikayet ediyor hakkımı onlara ailem ve yakınlarım olarak helal etmiyoruz.

 

Böyle utanç verici karalama ve itibarsızlaştırmaya ne gerek var ? Samimi olan herkesi taşımaya baş tacı etmeye her zaman hazırız. Kimleri taşımadık ki saymaya gerek var mıdır ? Babalar, evlatları bizim çocuklarda onların torunlarını taşıyacak çünkü onlar imtiyazlılar !

 

Zaten görevimiz Yunus gibi hep düz odun taşıma, asansör olarak görülmek olmuştur omuzlarımız iyi yük taşır ama Allah'ın adaleti de kesindir. Samimi her mensubumuza hakkımız varsa anamızın ak sütü gibi helal olsun ama bunu hak etmeyen dedikodu yapan vicdan yoksunlarını Allah'a havale ediyoruz.

 

 Allah'ın adaleti şaşmaz adalet adamlık ve ahlak ölçüsü bu olanlara Ülküdaşının emeğine ve katkısına saygısı olmayanlara zaten Allah hiç bir başarıyı nasip etmez.

 

MHP’nin camia olarak aşması gereken bu ahlak erozyonudur yazıklar olsun ! Ama Ülkücü şehitlerin ve Başbuğun davasına bizi hizmetten kimse alıkoyamayacaktır. Kitabın ortasından konuşması gerekenler fiskos ve fitne siyaseti ile netice almak isteyenler avuçlarını yalayacaklardır inşallah.

 

Garibanın gönlünde olmak bize en büyük payedir. Seçimlerde aday olmam hasebi ile bu konuda objektif değerlendirme yapan, insaf, sağduyu sahiplerinin değerlendirmesini önemsiyor, takdir ediyor aynı zamanda bekliyorum.

 

Alan siyasetin koltuk kovucu kin ihtiras ve kıskançlık haset sahibi tedaviye muhtaç siyasi simsarlara kalmamalıdır. Aksi takdirde alın koltuğu başınıza çalın demek zorunda kalırız insaf yahuuuuuu!!!!

Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!

 

 Satırlarımı bir arkadaşımızdan çok ilginç alıntı bir cümle ile bitirmek istiyorum:

''Ya hatalarınla yüzleşir ya da hatalarınla yüzsüzleşirsin cahil olmak ayrı siyasi pislik olmak ayrıdır''(AA)

 

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim