Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
 MHP'ye Miting Alanı için bin dereden su getiriyorlar.

MHP 31 Mayıs'ta düzenleyeceği İstanbul mitingi için önce Yenikapı Meydanı'nı istedi. Ancak olumsuz yanıt aldı. MHP'ye Yenikapı Meydanı için 2 engel vardı. Hem Saadet Partisi Yenikapı'yı istedi hem de Yenikapı'da 30 Mayıs'ta İstanbul'un Fethi kutlamaları bahane gösterildi. Kurulacak platformun 1 günde sökülemeyeceği söylendi.

Bunun üzerine MHP İstanbul Mitingi için Kazlıçeşme Meydanı'nı istedi. MHP'nin bu talebine de İlçe Seçim Kurulu tarafından "Burası miting alanı değil" diyerek ret cevabı verildi. Bu gelişmeler yaşanırken HDP bastırdığı pankartlarda 30 Mayıs'ta Kazlıçeşme Meydanı'nda miting yapacağını duyurmaya başladı.

Bu yaşanan engellemelere MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş tepki gösterdi. Karataş, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Bize, HDP filli durum yaratarak orayı miting alanına çevirecek dediler. Biz de yaparız dediğimizde, Kanunsuz iş yapmış olursunuz" dediler. Peki devlet nerede?" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Mehmet Bülent Karataş yaptığı açıklamada "İstanbul'un boş gördüğümüz alanında Milliyetçi Hareketin Lideri'ni getirir mitingimizi yaparız" diyerek engellemelere reğmen İstanbul Mitingi'ni Kazlıçeşme'de düzenleyeceklerini açıkladı. 

Editör: TE Bilisim