YOLSUZLUKLARIN HESABI SORULACAK

Zürih şehrinde yapılan programda konuşan İsviçre Türk Federasyon Genel Başkanı İrfan Okutan, ülkedeki gurbetçilere seslenerek oy kullanma çağrısında bulundu. Konuşmasında 17 ve 25 Aralık operasyonlarına değinen İrfan Okutan, 7 Haziran genel seçimlerinde yolsuzlukların hesabının sorulacağını vurguladı.  Okutan, "Kendi yolsuzluklarını örtmek için algı operasyonları yapıyorlar ve dünyanın dört bir tarafındaki Türk okullarını kapattırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

 

Genel idare kurulu üyelerine konuşan Okutan, AKP iktidarının ülkeyi ve toplumu böldüğünü vurguladı. "AKP'liler kendilerinden başkalarını Müslüman olarak bile görmüyor ve düşmanca davranıyor. Öbür taraftan bakıyorsunuz ki PKK-AKP ortaklığı öne çıkıyor. AKP, Türkiye Cumhuriyeti'ni tarihinde ilk kez PKK'ya teslim etmiştir" diyerek Türk insanının buna müsaade etmeyeceğini vurguladı.

Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

Seçim sürecinde tarafsız basının önemini vurgulayan İsviçre Türk Federasyonu başkanı, "Türkiye'de satılmış bir basın var. Bunun İsviçre'ye yansımamasını ümit ediyorum" diye konuştu. (CHA)

Editör: TE Bilisim