Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
 Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "HDP ve AKP'nin içinde olduğu koalisyonların hiçbirinde MHP olmaz ve olmayacak. Diğer seçenekleri değerlendirsinler" dedi. MHP bir hafta içinde yapacağı üç önemli toplantı ile yönünü belirleyecek.
7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon ihtimalleri tartışılıyor. MHP, AKP ve HDP'li koalisyonlara tamamen kapalı. Pek dillendirilmeyen ama 'Olabilir' denilen CHP -MHP koalisyonu için ise vekil sayısı yetmiyor. 

CHP’den üst üste MHP’yi de kapsayan restorasyon hükümeti açıklamaları geliyor. Gazetecilere açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "CHP, MHP, HDP koalisyonundan umutlu musunuz?" sorusu üzerine Tanrıkulu, "Siyasette her şey olur. Hiçbir zaman da kapılar kapanmaz, bizim anlayışımız da odur. Biz olmayacaklar üzerinden değil, olabilecekler üzerinden siyaseti önümüze hedef olarak koyduk. Negatif bir tutum içerisinde değiliz, herkese pozitif yaklaşıyoruz, dolayısıyla önceliğimiz olmazlar üzerinden değil, olabilecekler üzerinden siyaset yapmaktır. Türkiye'nin acilen yeni bir demokrasi projesine ve inşasına ihtiyacı vardır" dedi.

‘MHP DIŞINDAKİ İHTİMALLERİ DEĞERLENDİRSİNLER’

MHP yönetimi ise seçim sonuçlarını değerlendirmek için üç önemli toplantı yapmaya hazırlanıyor. Koalisyon ihtimallerine kapılarını kapatan MHP, Genel Başkanı Devlet Bahçeli ’nin seçim gecesi yaptığı açıklamalardan geri adım atmamış durumda. Radikal’e konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “AKP ve HDP’nin içinde olduğu oluşumlarda MHP olmaz, olmayacak. HDP’nin içinde olduğu ya da dışarıdan desteklediği bir koalisyonda MHP’nin olması mümkün değildir. CHP ve AKP koalisyon yapabilir. AKP ve HDP koalisyon yapabilir ya da CHP, AKP ve HDP koalisyon yapabilir. Biz erken seçimi en son seçenek olarak görüyoruz. Yapılacak üçlü koalisyonda MHP olarak biz ana muhalefet görevi görmeye hazırız” dedi.

ÜÇ ÖNEMLİ TOPLANTI

MHP seçim sonrası sürece ilişkin tutum belirlemek üzere ilki bugün olmak üzere üç önemli toplantı yapacak. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yapacakları toplantılarda seçim sonuçlarını değerlendireceklerini dile getirdi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Başkanlık Divanı’nı bugün saat 18.00’de  toplantıya çağırdığını söyleyen Yalçın 13 Haziran Cumartesi günü 13.00’da partinin yetkili karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu ile yeni seçilen milletvekilleri ile bir araya gelinecek. Son toplantı ise 14 Haziran’da saat 14.00’da İl Başkanları ve belediye başkanları ile Genel Merkez’de yapılacak" diye konuştu. Bu toplantılarda, MHP’nin sergileyeceği tutum ve geleceğe dair takip edilecek politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak ve seçim sonuçları değerlendirilecek.

TEK BAŞINA HÜKÜMET KURAMAZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ise, toplantılara ilişkin ise yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın açıklamasında şunları dile getirdi: “7 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri tamamlanmış ve resmi olmayan sonuçlara göre iktidar partisi çoğunluğu kaybetmiştir. Milletimiz AKP’ye tek başına hükûmeti kurma imkânı tanımamıştır. Yeni Meclis aritmetiğine göre koalisyon hükûmeti veya dışarıdan herhangi bir siyasi partinin desteğiyle azınlık hükûmeti kurulması gündemdedir. Bununla birlikte Türkiye’de parlamenter demokrasinin birikimi, ülke sorunlarının çözümü için yeterli büyüklüktedir. Ancak Mecliste grup oluşturacak siyasi partilerin bu konuda gereken olgunluğu göstermeleri icabetmektedir.

MHP OYLARINI ARTIRDI

MHP, milletimizin teveccühüyle oylarını önemli oranda artırmış ve Meclis'e daha güçlü bir grupla girme imkânı bulmuştur. Ancak 7 Haziran’da teşekkül eden Meclis aritmetiği de ortadadır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, bu konuda seçim gecesi gereken açıklamayı yapmış ve partimizin duracağı yere yeterince net ifadelerle işaret etmiştir. Ortaya çıkan tablo ne olursa olsun Türkiye’nin çözüm bekleyen önemli meseleleri bulunmaktadır. O bakımdan ülke gündemi partimizce dikkatle takip edilmektedir.”

Editör: TE Bilisim