12 Eylül’de cezaevinde yatan MHP milletvekili Türkkan ‘’Bize yemeği bir delikten verirlerdi. Mehmet Haberal’ı ziyaret ettim, ona da aynı delikten veriyorlar. 30 yılda hiçbir şey değişmemiş’’ dedi.

12 Eylül döneminde cezaevinde yatan MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ‘’O zaman bize yemeği kapnın altındaki küçük bir delikten verirlerdi.

Aradan 30 yıl geçti. Mehmet Haberal’ı cezaevinde ziyaret ettim, ona da kapının altındaki aynı delikten yemek veriyorlar. 30 yılda hiç bir şey değişmemiş’’ dedi.

Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı

Silivri ve Ankara Sincan Cezaevinde yatan milletvekilleri Mehmet Haberal ile Engin Alan’ı ziyaret eden Türkkan, bu ziyaretten sonra hasta olduğunu da belirterek, gözlemlerini şöyle aktardı:

‘’Biz özel tip cezaevinde yattık. Altta 15’e 30 bir delik vardı, delikten bize yemek verilirdi. 30 sene geçmiş, hiç bir şey değişmemiş. Mehmet Haberal’a da kapının altındandaki delikten yemek veriliyor. Bu ziyaretten sonra bir hafta hasta yattım. Kapalı bir mekânda görüştük ama soğuktan üşüdüm. Haberal, (Ben dört dilimlik bir kaloriferle ısınıyorum burada) dedi.’’

ENGİN ALAN’A KAZAK YASAĞI

Emekli Korgeneral Engin Alan ile de görüşen Türkkan ‘’Kendisi bir kazağı bir hafta giyiyor, o kazağı geri vermeden bir başkasını alamıyor’’ dedi ve şunları söyledi:

“Eski Sağlık Bakanıı tüm milletvekillerine adım ölçer hediye etti. Bu adım ölçeri Engin Alan’a (Tehlikeli olabilir) diye vermemişler. Bu tehlikeli şeyi bize niye hediye etti o zaman Recep Akdağ? Ben bugünkü Başbakanı Pınarhisar Cezaevinde de ziyaret etmiştim. Yakınlık derecesi ne olursa olsun, her gün 100-150 ziyaretçi açık görüş yapıyordu. Yemekler gırla, gani. Genç bir savcı vardı, (Sayın Başkanım, bir emriniz var mı?) diyordu.’’

Editör: TE Bilisim