Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Zaman Gazetesinde yayınlanan haber yorumda son günlerde yaşanan gelişmelerin MHP'yi Erdoğan'dan gelen saldırılara karşı nasıl tek vücut haline getirdiği haberleştirildi.
MHP,  kırgın ve öfkeli. Ülkücü hareketin lideri merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in AKP ve HDP'li seçim hükümetinde bakanlık kabul etmesi, partiyi hedef alan kumpasın bir parçası sayılıyor.  ‘AK-PKK/Devşirme(D)' adı verilen koalisyon ile ‘surda gedik' açılmak istendiğine inanılıyor. ‘Sırta saplanan hançerin' adresi olarak Saray gösteriliyor. MHP'deki hava, Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in sert açıklamasına yansıdı. “Başbuğumuzun emaneti dedik, yıllardır her türlü müptezelliğine katlandık.” ifadesi, partideki Türkeş'e yönelik algıyı özetledi. “Soyadına ve davana kaça ihanet ettin?” sorusu da açıkça ‘para' vurgusuydu.

Siyasete leke düşüren geçmişin ‘bakanlık pazarı' vakaları hatırlatılıyor. Bir parti yöneticisi, “Milletvekilliği, bakanlık gibi makamlar için bu duruma düşülmez. İhtiyacı da yoktu. Borcu olduğu söylentileri var. Ekonomik olabilir mi sorusu kafa kurcalıyor.” derken, ortak kanaati diplomatik üslupla aktarıyor. 2011 seçimlerindeki kaset kumpasına atıfla, yaşananlar, “MHP'ye yine operasyon yapılıyor.” algısını güçlendiriyor. MHP'lilere göre, oyun 7 Haziran'dan hemen sonra sahneye konuldu. Koalisyon kurulamaması dahil geçici hükümete uzanan süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetti.

Türkeş'in uzun zamandır parti faaliyetlerine katılmadığı, seçimden hemen sonra Erdoğan ile görüştüğü de iddialar arasında. Bakanlık teklifinin kabul edileceği önceden haber alınamadı çünkü beklenmiyordu. Tuğrul Türkeş'in, dün bir gazeteye yaptığı, “İstifa etmem, ihraç da edemezler.” açıklaması, ‘AKP-HDP' birlikteliğine MHP'yi ‘Türkeş' soyadı üzerinden dahil etmenin önceden kurgulandığının işareti sayılıyor. Partide, bunun AKP başarısı olduğuna pek itiraz edilmese de, “Ama süreç bitmedi, ihraç edilecek. MHP adı hükümette olmayacak.” kaydı düşülüyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “Surda geçit açtırmayız.” derken Devlet Bahçeli'ye yakın bir ismin değerlendirmesi şöyle: “Tarihe bakın, sonunda kimin kaybedeceği açık.

AKP, Saray ve giden siyaseten oyunun altında kalır. Teşkilatlarımız şimdiden kenetlendi. Koalisyon arayışı süreçlerindeki kara propaganda dağılıyor. Seçim sonunda koalisyon için geldiklerinde onu bakan önerebilecekler mi? Davutoğlu ile görüşme fotoğrafındaki ezik Tuğrul Bey görüntüsü çok manidar.” Görünen o ki, daha önce kaset kumpasıyla sarsılan MHP, bir seçime daha mağdur gidiyor. Teşkilatlar, “Hesap yapanların hesabını bozacağız.” sloganıyla seferberlik başlattı bile.
Editör: TE Bilisim