Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 Hakkari ve Şırnak’tan gelen iki ayrı heyet MHP TBMM Grubunu ziyaret ederek Hakk‰ri ve Şırnak’ın il olarak kalması için katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyarette konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Hükümet ile yaptığımız görüşmeler sonrasında Hakkari ve Şırnak’ın il olmaktan çıkarılmasına yönelik maddeler torba tasarıdan çıkarılmıştır. Her iki kente de hayırlı olsun” dedi.

Hakkari ve Şırnak illerinden gelen iki farklı heyet Milliyetçi Hareket Partisi TBMM grubunda Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ı ziyaret ederek Hakkari ve Şırnak’ın il kalması konusunda Milliyetçi Hareket Partisinin destek ve katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Ziyarette Şırnak heyetinde Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Hakim Zeyrek, Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı Mehmet Uğur, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve çok sayıda Şırnaklı vatandaşlar yer aldı. Hakkari heyetinde ise Milliyetçi Hareket Partisi Hakkari merkez ilçe başkanı başkanlığında sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Hakkarili vatandaş yer aldı.

Ziyarette konuşan Milliyetçi Hareket Partisi grup başkanvekili Erkan AKÇAY Hakk‰ri ve Şırnak’ın ilçe yapılması büyük bir hata olurdu. Bu hatadan dönülmesi için Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak büyük çaba gösterdik. Hükümet ve iktidar partisi yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerin sonucunu almaktan dolayı gururluyuz. ” dedi.

HAKKARİ VE ŞIRNAK’IN SORUNLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ


Milliyetçi Hareket Partisinin her zaman Şırnaklı ve Hakkarili vatandaşlarımızın yanında olduğunu belirten MHP’li Akçay, “Hakkari ve Şırnak’ın il merkezi statüsünün ellerinden alınması ekonomik, toplumsal, idari ve siyasal sorunlara yol açabilecek düzenlemeler içermekteydi. Şırnak ve Hakkari illerinin ilçeye döndürülmesi çok olumsuz sonuçlar doğrulabilecek bir düzenlemeydi. Genel Kurulda Milliyetçi Hareket Partisi’nin girişimleriyle bu düzenlemelerin tasarı metninden çıkarılması önemlidir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Hakkari ve Şırnaklı vatandaşlarımızın sorunlarının takipçisi olacağız. Bu vesileyle sizlerin aracılığıyla Hakkari ve Şırnaklı vatandaşlarımıza Sayın Genel Başkanımızın selam, saygı ve sevgilerini iletmek istiyorum.
Şırnak heyetinin ziyaretinde konuşan bir Şırnaklı ” Sayın Devlet Bahçeli’den gördüğümüz desteği kimseden görmedik. Sayın Bahçeli, ağzıyla, gözüyle ve gönlüyle bir konuştu. Sizin bu talebinizi Şırnaklı ve Hakk‰rili vatandaşlarımızın hakkı olarak görüyorum. ” dedi.

Biz hangi parti ile görüşürsek görüşelim bu durumu sadece Sayın Bahçeli’nin düzeltebileceğini söylediler. Sayın Bahçeli de bize bu konuda sonuna kadar destek veriyor. O yüzden gönlümüz rahat.” dedi. Hakkari heyetinin ziyaretinde konuşan MHP merkez ilçe başkanı Abdülaziz Gürbey de “Hakkari’nin il olarak kalması için Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin yapmış oldukları çalışmalardan dolayı büyük gurur duyduk. Çalışmalarınız her bir Hakkarilinin gönlünde yer alacak, hiç unutulmayacaktır.” dedi.

(Kaynak: HaberHan)


Editör: TE Bilisim