‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ''Güneyde bir ilimizde bütün şehri dinlemişler'' dediği ancak isim vermediği yerin Mersin olduğu ve Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu'nun da, AKP'den Mersin belediye Başkan adaylığı ihtimali nedeniyle dinlendiği belirlendi.
 
İçişleri Bakanı Efkan Ala önceki gün TRT'de katıldığı programda ''Güneyde bir ilimizde Vali başta olmak üzere bütün partileri 6 ay boyunca devlet içerisinde bir çete dinliyor. Emniyet müdürünü, hâkimleri dinliyor ve bunu da hâkim kararıyla yapıyor'' demişti.
 
Bu ilin Mersin olduğu netleşirken Mersin İstihbarat Şubesinin 30 Mart yerel seçimlerine yönelik dinleme yaptığı ortaya çıktı. Polis içindeki bazı görevlilerin, Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin milletvekili ve eski Bakan Zafer Çağlayan, CHP'li Belediye Başkanı Macit Özcan ile AKP-MHP-CHP ve BBP il başkanlıklarını hedef aldıkları bildirildi.
 
ADAY OLMADI
Bakan Ala bu dinlemelerin yerel seçimler arefesinde kullanılmak, ve kendi ittifaklarıyla siyasete dizayn vermek için yapıldığını da vurgulamıştı. Dinlendiği ortaya çıkan Vali Güzeloğlu'nun adı, bir ara AKP Mersin Büyükşehir adaylığı için geçmiş ancak Güzeloğlu aday olmamıştı. Dinlemenin de bu ihtimal üzerine 6 ay önce başlatıldığı öğrenildi. AKP Mersin Büyükşehir için, eski bakan Zafer Çağlayan'ın da yardımcısı olan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'i aday göstermişti.
Editör: TE Bilisim