Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
 MHP ve Ülkücüler milletimiz ve Türk'ün dostları için son direnç kalesi düşman ve işbirlikçileri için aşılması dönüştürülmesi gereken en büyük engeldir. Operasyon, tezgah, tuzak, tezvirat, tevil, ihanet, Ülkücüler üzerinedir.

Zihin bulanıklığı, algı kirliliği, itibarsızlaştırma, çirkin bel altı vuruşları sürekli gündemdedir. Kiminle kime operasyon yapılıyor ? Kim hedef alınıyor ? Kullanılan araçlar, yapılan planlar, görev verilen aktörler, direkt ve endirekt operasyon aktörler kimlerdir ?

Bütün bu soruları ilerleyen zamanda daha iyi anlayacak veya tarihin tozlu raflarına havale edeceğiz. Bu dönemin siyasi tarihini yazanlar gizli gündem ve dosyaları indirecek her şey mutlaka er veya geç ayan beyan ortaya çıkacaktır. Ama o gün iş işten çoktan geçecektir. Bu topyekun ve daha çok psikolojik savaşın galibi kim olacaktır ? Kim kazanacak kim kaybedecektir ?

İşte yarın bu dönemde yaşayan her millet evladı için hesap kesindir. Bütün olanları tribünden seyretmek ve sıvışmak en kolayıdır. Zor olan, anlamak sürecin ruhuna vakıf olmak ip uçlarını yakalamak ve risk almaktır. Konu mankeni gibi sloganlar ile yol alıp söylem ve reaksiyon üzerinden körü körüne lades demek kolaycılıktır.

İstişare, bilgi detay, arka plan ve olanları ortak akıl mili hafıza ile çok bilinmeyenler denklemini çözmek gerekir. Dikkat edilmesi ve korunması gereken Ülkümüz, Ülkemiz ve Ülküdaşlık hukukumuz ve sevgi muhabbet dilimizdir. Bunu kaybeden herkes istisnasız kaybeder çünkü Ülkücülerin birlikte aynı saflarda olma zemini ve şartları ortadan kayıp olursa zaten maksatları hasıl olmuş demektir.

Bunu başarmak, işi büyük ölçüde bitirmek demektir. Biri birine kardeşlik Ülküdaşlık dili dışında davranmak asıl fitne ve ihanettir. Bunu yapan yada alet olan zaten fitnenin fitilini ateşleyen katilden daha beterdir. Fitne çıkınca ne yapılırsa o yapılmalı en önemli ve başarmamız gereken konuşma anlaşma halleşme ve helalleşne zeminin ısrarla inatla sabırla aile bireylerine tahammül ruhu ile korumması ve sürdürülmesidir.

Sabri ŞENEL
Editör: TE Bilisim