MHP’nin tartışmalı olağanüstü kongresiyle ilgili bir açıklama yapan çağrı heyeti sözcüsü Ayhan Erel, 19 Haziran tarihli kongreye parti lideri Devlet Bahçeli’nin katılmaması halinde de kongrenin geçerli olacağını belirtti.

Erel, “Sayın genel başkan ya da görevlendireceği birisi yoksa en basit usulüyle oylamaya geçilir. Hukuken de fiilen de bir engel yok”dedi.

Bahçeli son olarak, olağanüstü kurultay tarihinin 10 Temmuz olduğunu savunarak, “Buna karşılık 19 Haziran dayatması art niyetliliktir, MHP’ye darbe teşebbüsüdür” demişti.

 

Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?

Tüm şartlar yerine getirildi

 

Kongrenin 19 Haziran Pazar günü yapılacağını belirten heyet sözcüsü Erel şöyle konuştu: “Çağrı heyeti tek yetkili ve görevli organ olarak, 19 Haziran 2016 tarihinde MHP Olağanüstü Büyük Kongresi’nin yapılması hususunda karara vardı. Kongrenin hazırlık aşamalarına ilişkin kanun ve tüzükten kaynaklanan bütün şartlar yerine getirilmiştir. Kongremizin korsan, darbe veya kaçak olduğu yönünde çıkan açıklamalar, Türk Milleti adına karar vermeye yetkili yerel ve yüksek mahkemenin iradesini yok saymaktır.”

 

‘Hukuken de fiilen de bir engel yok’

 

Genel merkez tarafından Bahçeli, ya da onun görevlendireceği birisinin açılış konuşması yapmaması halinde kongrenin geçersiz olacağına yönelik iddiaların doğru olmadığını belirten Erel “Bu kongrenin yetkili ve sorumlusu mahkeme kararına göre çağrı heyetidir. Sayın genel başkan ya da görevlendireceği birisi yoksa en basit usulüyle oylamaya geçilir. Hukuken de fiilen de bir engel yok” dedi.

Editör: TE Bilisim