Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 Eskişehir'de MHP il binasına, üzerinde 'Pankart' yazısı altında da akıllı telefon aplikasyonları ile okunabilen karekod olan 'Bu pankartta hiçbir şey yazmıyor ama siz yine de ne demek istediğimizi anlayabiliyorsunuz' yazısının yer aldığı bir pankart asıldı.
MHP Eskişehir il teşkilatı, son günlerde ülke genelinde bazı siyasi partilerin il ve ilçe binalarına asılan pankartların indirtilmesine karşı değişik bir yöntem buldu. MHP'liler, Köprübaşı semti İki Eylül Caddesi'ndeki 3 katlı il binasının üst katına astıkları pankartta vermek istedikleri mesajı akıllı telefon aplikasyonları ile okunabilen karekod halinde düzenledi.

İlk bakışta ne anlama geldiği belli olmayan pankarttaki karekod akıllı telefonlarla okununca vatandaşların da ilgilisini çekti.

MHP'liler, klasik hale gelmiş olan partilerin pankart asma işlevini teknoloji ile birleştirdiklerini, böylece hem vermek istedikleri mesajı rahatlıkla verebildiklerini, hem de pankartlarının indirilemeyeceğinden emin olduklarını ifade etti.

MHP İl binasına asılan üzerinde 'Pankart' yazısı, altında da akıllı telefon aplikasyonları ile okunabilen karekod olan, 'Bu pankartta hiçbir şey yazmıyor ama siz yine de ne demek istediğimizi anlayabiliyorsunuz' yazısının olduğu pankart Eskişehirlilerin ilgisiyle karşılaştı. Karekodun altında uzaktan okunamayan küçük harflerle de aynı yazının yazıldığı dikkati çekti.

Editör: TE Bilisim