MHP’de il teşkilatlarının teker teker kapatılması deprem etkisi yarattı. İddialara göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 Kasım’daki olağanüstü genel kurulda rakibi olan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ı destekleyen il teşkilatlarının kapısına bir bir kilit vurmaya başladı.

Konuyla ilgili ne Devlet Bahçeli’den ne de Koray Aydın’dan henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Koray Aydın’ın en yakınındaki isimlerden olan Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, MHP Genel Merkezi’ni eleştirdi.

MHP'nin il başkanlıklarını feshetme uygulamasına çok sert ifadelerle tepki gösteren Ahmet Takan, Türkiye’nin oldukça sıkıntılı günler geçirdiğini ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ülke sorunları ile değil de ‘muhaliflerden kurtulmakla’ uğraştığını iddia etti. "Ülke, onca badire ile boğuşurken, milli direnişin yıkılmaz kalesi olması gereken MHP’nin Genel Başkanının uğraştığı şeylere bakın" diyen Ahmet Takan, Bahçeli'yi eleştirdi.

Ahmet Takan, Devlet Bahçeli’nin MHP il başkanlarının görevden alınma sebeplerini anlatırken sert ifadelerini kullanmayı sürdürdü. Ahmet Takan, görevden alınan il başkanlarının ‘Bahçeli'ye kulluk etmediklerini ve MHP tek başına iktidar olsun bunun için kan değişimi yapalım’ dediklerini kaydetti. ‘Muhalif’ olarak adlandırılan il başkanları için “kırgınlıklar küskünlükler bitsin artık, tüm ülkücüler bir araya gelip vatan toprağımızı ayağımızın altından almak isteyenlere dünyayı dar edelim dediler” diyen Ahmet Takan, bütün bunların MHP Genel Merkezi’nin hoşuna gitmediğini savundu.

Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!

MHP il teşkilatlarının kapatılarak başkanların görevden alınması konusunda hem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hem de kendisini destekledikleri için görevden alındıkları iddia edilen Koray Aydın’ın nasıl bir açıklama yapacağı ise merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilisim