Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
MHP Genel Merkezi tarafından alınan kararla kapatılan 7 il teşkilatının başkanı Kütahya'da biraraya geldi.

MHP Konya eski İl Başkanı Hasan Kaya, Muğla eski İl Başkanı Osman Güven, Çankırı eski İl Başkanı Arif Soysal, Sakarya eski İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Edirne eski İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın, Rize eski İl Başkanı Zeki Mayi ile Kütahya eski İl Başkanı Salim Ay, parti eski yöneticileri bir araya gelerek hukuk mücadelesine Kütahya'dan başladıklarını bildirdi.

Grup adına konuşan MHP Konya eski İl Başkanı Hasan Kaya, partilerinin büyük kurultaylarında farklı tercihleri nedeniyle kapatıldıklarını ifade ederek, "Öncelikle belirtmek isteriz ki, büyük kurultaydaki farklı tercihleri dolayısıyla böyle bir uygulamaya maruz kalmak bizleri üzmüş, ama hareketimize ve ülkümüze bağlılıktan bir an bile uzaklaştırmamıştır. Çünkü bizler yapılanı bir hukuksuzluk olarak görsek de, sadece elini değil, ömrünü taşın altına koyan ülkücüler olarak ne "Milliyetçi Türkiye" sevdasından, ne de parti içi hukuk mücadelesinden vazgeçecek değiliz. Ve hepimizin Recep Haşatlı'dan Gün Sazak'a, Ruhi Kılıçkıran'dan Süleyman Özmen'e, Dursun Önkuzu'dan Mustafa Pehlivanoğlu'na, bütün ülkü şehitlerimize ve Başbuğumuz Alparsan Türkeş'e borcu var. Bu sebeple bugün burada, Genel Merkez tarafından gerçekleştirilen ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı 'teşkilat kapamaları'na karşı bir hukuk mücadelesi başlatma kararı alınmıştır." ifadelerini kullandı.

489 DELEGENİN TASFİYE EDİLECEĞİ BİR YOLA GİRİLMİŞTİR

Kaya, alıan karar ile hukuki mücadelenin nihayi amacının siyasi ve parti yönetimine uygun kişiler tarafından yapıldığını söyleyerek açıklamalarına şöyle devam etti: "Bu hukuk mücadelesinin nihai amacı yine siyasidir ve parti yönetimini hukuka uygun, ülküdaşlarının iradesine saygılı ve milliyetçi hareketi tek başına iktidara taşımaktan başka önceliği olmayan bir yönetime kavuşturmaktır. Mücadelemizi verirken gözeteceğimiz ilkelerin başında küstürülecek, vaz geçilecek, yok sayılacak hiçbir insanımız olmadığı düşüncesi gelmektedir. Dün parti içinde hangi tercihi yapmış olursa olsun, yarın hangi tercihi yaparsa yapsın, Türkiye’nin ağır sorunlarının altından ancak hep birlikte kalkabileceğimizin şuurundayız. Bu şuurla önümüzdeki günlerde ayırt etmeden bütün ülküdaşlarımızı kucaklayacağımız bir seferberlik başlatacağız. Burada bulunan il başkanları her MHP’liye yakışan tutumu sergileyerek kongrenin ardından var güçleriyle sahada çalışmaya başladıkları bir dönemde, parti içi mücadelenin hukuksuz ve ülkücü vicdanları yaralayan bir uygulaması ile malum tablo ortaya çıkmıştır. Bizlere yapılan uygulama ile Genel Merkez yönetimimiz bütün ülkücülerin enerjisine ihtiyaç duyulan böylesi kritik bir dönemde elinden gelse kendine oy vermeyen 489 delegeyi tasfiye edeceği bir yola girdiğini göstermiştir. Buna karşı bizler dışa karşı tek yumruk olarak MHP’yi iktidara taşıma çabamızı sürdürürken, bu haksız, hukuksuz, anti demokratik yöntemle de mücadele edeceğiz."

Editör: TE Bilisim